Som Investment'ten Kayseri'ye dev yatırım!

Türkiye'nin önde gelen yatırım şirketlerinden SOM ınvestment, resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşım ile Kayseri Kocasinan'ın Kuşçu Mahallesi'nde jeotermal enerji santrali kurma çalışmalarına başladığını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Som Investment'ten Kayseri'ye dev yatırım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin önde gelen yatırım şirketlerinden SOM ınvestment, resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşım ile Kayseri Kocasinan’ın Kuşçu Mahallesi’nde jeotermal enerji santrali kurma çalışmalarına başladığını duyurdu. Yeşil enerji yatırımlarına bir yenisini ekleyen şirket, sürdürülebilir enerji hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yerel kaynaklardan elde edilecek enerji ile sürdürülebilir enerji hedeflerine katkıda bulunmayı amaç edinen SOM Investment, çevreci yatırımlarını arttırarak sürdürüyor.

Kuşçu Mahallesi'nde toplam 971,90 hektarlık alanda jeotermal kaynak arama ruhsatı alan şirket, bu projeyle birlikte, bölgenin enerji ihtiyacını karşılamayı ve enerji maliyetlerini düşürmeyi planlıyor.

Jeotermal enerji, yenilenebilir enerji kaynakları arasında kritik bir yere sahip olup, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji seçeneğinin sembolü durumunda..

Bu dev enerji yatırımının, yerel istihdam ile birlikte Kayseri’nin ve Orta Anadolu Bölgesi’nin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sunacağı bekleniyor. Kayseri ve civarının enerji ihtiyacını yerel ve sürdürülebilir kaynaklarla karşılamayı amaçlayan şirket, aynı zamanda ülke genelindeki yeşil enerji geçişini de hızlandırmayı istiyor.

Som Investment'ten Kayseri'ye dev yatırım!

Som Investment neler yapıyor?

Metro, hızlı tren ve konvansiyonel trenlerin yapım ve imalatını gerçekleştiren SOM Investment, demiryolu araçları için gerekli enerjiyi 'yenilenebilir' halde üretmeyi planlıyor. Şirket, Türkiye’de Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ilk Yüksek Hızlı Demiryolu yatırımı olan “Kapadokya Treni”nin inşası ve işletmesi için 2 yıllık Ar-Ge projeleri yürütmüş ve yenilenebilir enerji kaynakları, rüzgâr enerjisi ve güneş enerjisi santralleri konusunda Ar-Ge, kesintisiz proje geliştirme, yatırım, EPC ve O&M çalışmaları da yapmaktadır. 

Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda katma değer üretecek ve inovasyon içeren yatırımları gerçekleştirmek için çalışan grubun ana yatırım sektörleri; Yenilenebilir Enerji, Demiryolu ve İnşaat işleri. Güneş Enerjisi ve Rüzgâr Enerjisi Santralleri yatırımları da yapan firma, dışa bağımlı üretimden yerli üretime geçmek için demiryolu sektöründe de dev yatırımlar yapmaktadır.