Şoförlerin 'Schengen Vizesi' İsyanı!

Diplomatik kaynaklar Schengen vizesi için, bazı öncelikli meslek gruplarının belirlendiğini ve gelecek yıl sürecin hızlanmasını beklediklerini açıklamışlardı. Öncelikli meslek gruplarının arasında lojistik sektörünün olmaması şoförlerin isyanına neden oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Şoförlerin 'Schengen Vizesi' İsyanı!

Diplomatik kaynaklar Schengen vizesi için, bazı öncelikli meslek gruplarının belirlendiğini ve gelecek yıl sürecin hızlanmasını beklediklerini açıklamışlardı. Öncelikli meslek gruplarının arasında lojistik sektörünün olmaması şoförlerin isyanına neden oldu.

Diplomatik kaynaklara göre, Schengen vizesinde öncelikli olacak meslek grupları belli oldu. Öğrenciler, akademisyenler, iş insanları, sanatçılar ve gazeteciler için Schengen vizesinde öncelik sağlanacak haberi üzerine lojistik sektöründe çalışan şoförlerin; 'Nakliye sektörü şoförleri vize almakta zorlanıyor. Bununla neden kimse ilgilenmiyor?' isyanlarına neden oldu.

Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, yaptığı bir açıklamasında; 'Vize sürelerinin kısa oluşunun, taşımacıların her sefer için yeni vize alması anlamına geldiğini, bu sürecin hem yavaş ilerlediğini hem de fiyatta yaşanan artışlarla ciddi kayıplara yol açtığını dile getirdi. Bir ülkenin ticaretini engellemek istiyorsanız lojistiğini engelleyin yeter diyen Döven, sürücüm üç kere altı ay vize almış dördüncü için başvurduğunda ret alıyor. İlk başvuran için incelemesi normal ama defalarca vize almış şoförlerimiz için her seferinde günler süren incelemeler söz konusu oluyor. İki defa 6 aylık aldıysa bir sonrakinde iki yıllık versinler. Mesele başvurudaki 300 Euro’yu almaksa vize ücretini ona göre ayarlasınlar ve tek seferde alsınlar' dedi.

Schengen vizesini kolayca alabilecek meslekler belli oldu haberimize şoförlerden gelen yorumlar şöyle;

Şoförlerin Schengen İsyanı!Şoförlerin Schengen İsyanı!Şoförlerin Schengen İsyanı!