Sivas Kayseri'ye örnek oldu!

Hizmet binasının çatısına kurduğu güneş enerji santrali ile ihtiyaç duyduğu elektriğin yarısını kendisi üreterek ekonomiye katkı sağlayan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kayseri'ye de örnek oluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Sivas Kayseri'ye örnek oldu!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, hizmet binasının çatısına kurduğu güneş enerji santrali (GES) sayesinde ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 52’sini kendisi üreterek büyük bir ekonomik tasarruf sağlıyor. Üniversitenin bu büyük hamlesi tüm Türkiye’ye örnek olduğu gibi Kayseri’de örnek oldu.

Sivas Kayseri'ye örnek oldu!

İçinde bulunduğumuz dönemde fosil yakıtlardan üretilen enerjiler doğayı ve havayı kirleterek küresel ısınmaya neden oluyor. Bazı kurum ve kuruluşlar küresel ısınma tehdidini ortadan kaldırmak adına adımlar atmayı sürdürüyor. 

Çevreyi korumaya yönelik atılan adımlarda bugünlerde Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adından söz ettiriyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yürütmekte olduğu bilimsel projeleri kadar doğaya duyarlılığıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. 

Üniversite hizmet binasının çatısına kurduğu 273 bin 750 kilovat saat enerji üreten GES sayesinde ihtiyacı olan elektriğin yüzde 50’den fazlasını güneşten üretiyor. Bu sayede üniversite hem çevreyi korumuş hem de yıllık 1 milyon liradan fazla tasarruf sağlamış oluyor.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bu büyük adımıyla hem tüm Türkiye’ye hem de Kayseri’ye örnek oluyor.