Siberay'dan zararlı yazılım uyarısı: Şüpheli bağlantılara dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Siberay, zararlı yazılımlara karşı alabilecek önlemleri paylaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Siberay'dan zararlı yazılım uyarısı: Şüpheli bağlantılara dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teknoloji bağımlılığını ve siber zorbalığın önüne geçmek, güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak amacıyla kurulan Siberay zararlı yazılımlara karşı alınabilecek başlıca önlemleri sıraladı.

Siber saldırı, bilgisayar bilgi sistemlerini, bilgisayar ağlarını, altyapıları, kişisel bilgisayar cihazlarını veya akıllı telefonları hedef alan herhangi bir saldırıdır. Siber saldırılar, bilgi çalmak, değiştirmek ve hatta yok etmek amacıyla yapılan bilgisayar ve internet kaynaklı izinsiz erişim yöntemleri, toplu olarak siber saldırı olarak bilinir.

Siberay'dan zararlı yazılım uyarısı: Şüpheli bağlantılara dikkat!

Siber saldırılar, kişiler, kurumlar ve devletlerarası birçok farklı boyutta, yasa dışı şekilde gerçekleştirilir. Siber saldırılar, bireylere, kurumlara ve devletlere ciddi zararlar verebilir. Bu bağlamda uyarılarda bulunan Siberay, sosyal medya hesabından ‘Zararlı yazılım barındırabilecek sahte bağlantılara dikkat’ başlığı adlı paylaşımında; ‘ Dijital platformlarda karşılaşılan şüpheli bağlantılara tıklamayın, URL adreslerini kontrol edin, Kaynağı belirsiz internet sitelerinden uygulama ya da APK dosyası indirmeyin, isteğiniz dışında indirilen dosyaları açmadan önce anti virüs taraması gerçekleştirin’ ifadeleri yer alıyor.