SGK'ya akın: İl Müdürü Hasgül uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklamasından sonra vatandaşlar SGK Kayseri İl Müdürlüğü'ne akın etti. Emeklilik işlemlerinin bir an öne yapılmasını isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. SGK İl Müdürü Hasgül, haftasonu mesai yapacaklarını açıkladı.

SGK'ya akın: İl Müdürü Hasgül uyardı

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ
Milyonların merakla beklediği, yıllardır gündemde olan EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu kökten çözüldü. Tarihi emeklilik reformunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'de yaş şartı sınırı olmadığının müjdesini verdi. Buna göre, 1999 öncesi sigortalı olan kadınlar 20, erkekler ise 25 yılı doldurmuş ve 5.000 prim günü tamamlamışsa emekli olacak. Düzenleme ile ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek.

HASGÜL UYARDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detayları açıklamasının ardından; Kayseri’de yüzlerce kişi Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurarak, kurum önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Haftasonu mesai yapacaklarını söyleyen SGK Kayseri İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, “Şuan emekli maaşı bağlanması için SGK’ya gitmenize gerek yok. Çünkü kanun henüz meclisten geçmedi. Sadece borçlanmalar 12. ayın 31’ine kadar yapılıyor güncellenmiş fiyat üzerinden borç çıkmaması adına. Sadece borçlanma yapacak kişiler SGK’ya gitsin diğer insanlar gitmesin, çünkü onlarla ilgili henüz bir şey yapılamıyor.” ifadelerinde bulundu.