'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' - Artık sizi herkes tanıyacak!

Vatandaşlar hemen hemen her tartışmada birbirlerine 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' şeklinde çıkışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre tanınmayan insanlar artık böyle tanınacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' - Artık sizi herkes tanıyacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir televizyon programında yaptığı açıklamayla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilişkin yeni bir düzenleneme yapıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya artık görev başındaki polislerde yaka kamerası bulunacağını belirterek, ''Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek. Aynı şey vatandaş için de geçerli. 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sözü kaydedilecek.'' dedi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir değişikliğe imza atıyor. Buna göre trafik polislerine yaka kamera sistemi uygulanacak. Bakan Ali Yerlikaya detayları bir bir anlattı.

Emniyet Müdürlüğü'nde tüm polislere 2025 yılı itibarıyla yaka kamerası takılacağını belirten Bakan Yerlikaya, kameralarda yüz tanıma sisteminin bulunacağını söyledi.

'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' - Artık sizi herkes tanıyacak!

Bakan Yerlikaya, ''2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek. Aynı şey vatandaş için de geçerli. 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sözü kaydedilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi kayıtlıdır.'' dedi.

Sistemin ASELSAN tarafından yapılacağını kaydeden Yerlikaya, kişinin evraklarına bakılırken merkezden kamerayı izleyenler aranan kişiyse hemen müdahale edecek. Teknolojiden faydalanacağız. Görüntüler merkezden izlenerek anında müdahale edilecek Yaka kamerasıyla birlikte, polise karşı yapılan şikayet, iddia ve performanslar hızla değerlendirilebilecek. Polis memurlarının yaka kameralarından gelen görüntüler, komuta merkezinden anbean takip edilebilecek.'' dedi.

Bakan Yerlikaya, daha şeffaf bir şekilde halkla ilişkiler sağlamak ve meydana gelen konulara merkezden anında müdahale etmek amacıyla bu sistemin hizmete alınacağını dile getirdi.