Şehir Hastanesi koronavirüs yükünü sırtladı

Türkiye'nin 5 'inci büyüklükte şehir hastanesi olan Kayseri Şehir Hastanesi'nde de 11 Mart 2020'den bu yana 130 bin ayakta, 36 bin yataklı ve 6 bin kişi de yoğun bakım servisinde tedavi edilerek koronavirüsü yendi.

Şehir Hastanesi koronavirüs yükünü sırtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'hayalim ' dediği şehir hastaneleri, pandemi sürecinin başladığı günden itibaren vatandaşlara şifa dağıttı. Türkiye’nin 5 'incisi olan ve 5 Mayıs 2018’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan bin 603 yataklı Kayseri Şehir Hastanesi de, koronavirüs sürecinde etkin bir rol oynadı.

1 YILDA 200 BİN KİŞİ

Konuyla ilgili bilgi veren Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Abdullah Gür, koronavirüsle mücadelede çok başarılı bir sınav verdiklerini söyledi. 603 yataklı hastanede, en yoğun dönemde yatak sayısını 950 'ye çıkardıklarını belirten Gür, 1 yılda koronavirüsle ilgili olarak 200 bin kişiden müracaat aldıklarını ifade etti. Gür, "Bunlardan 130 binini ayakta tedavi ile gönderdik. 36 bin civarında hastayı yataklı tedavi ile tedavi ederek gönderdik. 6 bin civarında hastamızda yoğun bakımlarda tedavi edip sonrasında eve gönderdik. Burada sağlık çalışanlarımızın hakkını ödeyemeyiz. Çok fazla çalıştılar ve gereğinde evlerine gitmediler. 5 hastaya bakan arkadaşımız 10 hastaya bakmaya başladı. Ayda 5 nöbet tutan arkadaşımız 10 nöbet tutmaya başladı. Herkes büyük bir fedakarlık ile bu süreci götürdü.” diye konuştu.

İHA