Şaşırtan Ucuzluk - Kayseri Merkezde 12 TL Köylerde 1,5 TL!

Kayseri metreküpte alınan fiyat sıralamasında 30 büyükşehir arasında en ucuz su kullanan iller arasında 2. Sırada yer alıyor. Kayseri merkezde 12 TL'ye sunulan hizmet köylerde 1,5 TL'den sunuluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Şaşırtan Ucuzluk - Kayseri Merkezde 12 TL Köylerde 1,5 TL!

Kayseri metreküpte alınan fiyat sıralamasında 30 büyükşehir arasında en ucuz su kullanan iller arasında 2'nci Sırada yer alıyor. Kayseri merkezde 12 TL’ye sunulan hizmet köylerde 1,5 TL’den sunuluyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın suya önce yüzde 20, sonrasında da yüzde 30 indirim açıklamasının ardından Kayseri, metreküpte alınan fiyat sıralamasında 12,23 TL ile 30 büyükşehir arasında en ucuz su kullanan iller sıralamasında 2’nci sırada yer aldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserililere her zaman en ucuz suyu ulaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, ‘Amacımız enflasyonla mücadele kapsamında temiz, kaliteli ve sağlıklı içme suyunu vatandaşlarımıza en cazip şekliyle ulaştırmak. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz’ ifadelerinde bulunmuştu.

Şaşırtan Ucuzluk - Kayseri Merkezde 12 TL Köylerde 1,5 TL!

Kayseri’de ‘Su’ Sudan Ucuz!

Yapılan bu açıklamaların ardından, ‘Kayseri’de ‘’Su’’ sudan ucuz’ yorumlarını beraberinde getirdi. Kayseri’de su fiyatlarının ücretlendirilmesi konuma göre değişiklik gösteriyor. Kayseri’nin kırsal ilçelerinde su daha ucuzken, merkez ilçelere doğru gelindiğinde ton fiyatı azalırken ücrette artış yaşandığı gözlemleniyor.

Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu ilçeleri, Erkilet, Gesi ve Mimarsinan Mahalleleri ile Gülmersu Bağevleri, Tavlusun ve Yeşilyurt Yeni yerleşimleri 15 ton su için KDV hariç 12,23 TL ücret ödüyorlar. 15 tondan fazla su kullanımında ücret tarifesi değişiyor ve 15,92 TL’ye yükseliyor.

Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomorza, Yahyalı, Yeşilhisar ilçeleri ile Gesi Eski Yerleşim, Kızılören ve Endürlük mahallelerinde 30 ton su için KDV hariç 8,57 TL ücret ödemesi tahsis ediliyor.

Kırsal kesimlere gidildikçe suyun tonu artarken fiyatın düştüğü gözlemleniyor.

Şaşırtan Ucuzluk - Kayseri Merkezde 12 TL Köylerde 1,5 TL!

Köylerde Su Fiyatları Şaşırttı!

Tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen köylerde 30 ton suyun fiyatı KDV hariç 1,53 TL olarak tahsis ediliyor. Köylerde bağ-bahçe işleri çok yoğun olduğu için tarımı desteklemek adına su daha uyguna veriliyor.

30 tonun üzerinde yaşanan fiyat artışında köylerde sadece 23 kuruş artış yaşanırken, kentte 15 tonun üzerinde yaşanan artışta 3,5 TL gibi fiyatlar yansıyor.