Sarraflar uyarıyor: En mantıklı yatırım nasıl olur?

Kayseri'de düğün sezonu tüm hızıyla sürüyor. Altın alışverişi yapmak isteyenler sarraf ve kuyumculara akın ediyor. Altın fiyatlarının yapılan zamlar ve döviz kurundan nasıl etkilendiği, önümüzdeki süreçte nasıl seyredeceği ise merak konusu. En mantıklı altın yatırımının ipuçlarını sizler için derledik. Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sarraflar uyarıyor: En mantıklı yatırım nasıl olur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de düğün sezonu tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda altın alışverişi yapmak isteyenler sarraf ve kuyumculara akın ediyor. Altın fiyatlarının yapılan zamlar ve döviz kurundan nasıl etkilendiği ve önümüzdeki süreçte nasıl seyredeceği ise merak konusu.

Öte yandan sadece düğün takısı için değil altını yatırım aracı olarak yastık altı yapmak isteyenlerin sayısı da epey fazla. Siz değerli okuyucularımız için Kayseri Kapalı Çarşı sarraflarını ziyaret ederek, en doğru altın alışverişi için gerekli ipuçlarını sizler için derledik.

Kurlardaki değişim altın fiyatlarına nasıl yansıdı? Emtia olarak hangi altınlar tercih edilmeli? Yatırım için doğru zaman mı? Tüm bu soruların yanıtını haberimizde okuyabilirsiniz.

Sarraflar uyarıyor: En mantıklı yatırım nasıl olur?

Sarraflarımızla yaptığımız görüşmelerden kaydettiğimiz önemli notlar şöyle;

Artan altın fiyatlarında vatandaşın tutumu nasıl olmalı?

"Gram altın 1.700 lira seviyelerinde, geçen aya göre yüzde 10 değer artış oldu. Yine artışlar devam edecektir. Olabildiğince işlenmemiş altın almalarını öneririm."

Yatırım aracı olarak altın alacaklar nelere dikkat etmeli?

“Çeyrek altın tam altın gibi altınlar yatırım aracı olarak uygundur. Ellerindeki altını muhafaza etmelerini satmaktan ziyade şu an için almalarını tavsiye ediyorum”

Eskiden 5-6 bilezik alınırdı, şimdi ise 2 bilezik zor alıyor

Altın hala yükselişte görünüyor. 1800 liralara ulaşan fiyatlar 3000-3200 dolaylarında olması kaçınılmaz. Düğün yapacak insanlarımız için şunları söyleyebilirim; vatandaşın alım gücü düşük olduğu için eskiden 5-7 bilezik belki set takı olarak alınırken son fiyatlarla birlikte bu 2 bileziğe kadar düştü. Şu an çeyrek altın ve katlarını biriktirmeleri faydalı olacaktır.

Sarraflar uyarıyor: En mantıklı yatırım nasıl olur?

İşçiliksiz altın almak satarken kâr etmeyi sağlar

Düğün takısı alışverişi yapılıyorsa yüzdelik paydalara bölecek olursak yüzde 20’lik oranı mücevher olarak takmak için düşünülecekse yüzde 80’lik bölümü yatırım aracı olarak ayrılmalı. Gelinlerimiz haliyle işçilikli olan takıları kullanmak istiyor. Ama işçilik altını satarken değer kaybettireceği için yüzde 80’lik birikim olarak kullanılacaksa işçiliksiz altın alımı önemli.

Ziynet ve bilezikler en çok satan ürünlerimiz

100 bin lira gibi bir tutarın elimizde olduğunu varsayalım. Bunun 20 bin lirası takı, 80 bin lirası yatırım olarak düşünülürse daha mantıklı olacaktır. Bizim en çok sattığımız işçiliksiz ürünlerdir. Kayseri halkı yastık altı altını sevdiği için ziynet dediğimiz ürünler en fazla talep görenler. Ziynet ve bilezikler hala en çok satın alınan ürünlerimiz arasında.

Hurda altın yerine çekili has alınmalı 

Hurda altın alımını sorduğumuzda ise bir bileziği hurda alsa aradaki fark 300 tl gibidir. Sıfır bir ürün almak varken hurda alıp kenarda bekletmenin bir mantığı olduğunu sanmıyorum. Bunun yerine çekili has almak daha doğru olacaktır.