Şarj Etmeden Önce Bunu Mutlaka Yapın!

Hayatımızın vazgeçilmez parçası olan cep telefonlarını, gün içerisinde, sık kullandığımızda erkenden şarjının bitmesi sorununu rafa kaldıracak detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Şarj Etmeden Önce Bunu Mutlaka Yapın!

Hayatımızın vazgeçilmez parçası olan cep telefonlarının, gün içerisinde, sık kullandığımızda erkenden şarjının bitmesi çağımızın en büyük sorunu oldu.

Şarj Etmeden Önce Bunu Mutlaka Yapın!

Oysaki telefonunuzun pil ömrünün çabuk bitmesine sebep olan, gün içerisinde sık kullanmanız değil, yanlış şarj ediyor olmanız. 

Pil Ömrünü İki Katına Çıkarın

Telefon şarjlarının çabuk bitmesine sebep olan en büyük etken telefonları yüzde yüz doluluk oranına ulaşana kadar şarj etmeniz. Modern telefonlar lityum piller kullanır ve bu piller 'pil hafızası' etkisinden etkilenmez. Bu nedenle, telefon şarjını tamamen boşaltıp tekrar yüzde yüze kadar şarj etmek pil ömrünü uzatmaz. Aksine telefonu kullandığınızda daha çok enerji harcamasına sebep olur. 

Şarj Etmeden Önce Bunu Mutlaka Yapın!

Telefon Nasıl Şarj Edilmeli

•    Telefonu şarj etmek için, doluluk oranının yüzde 30 un altına düşmesini beklemeyin. Pil düzeyiniz yüzde 35 olduğunda şarj etmeniz telefonunuz daha uzun kullanmanızı sağlayacak.
•    Şarj esnasında telefonun doluluk oranın yüzde yüz olmasını beklemeyin, oranın yüzde 95 olması uzun kullanım için yeterli seviyedir.
•    Kablosuz şarj üniteleri pilinizin ömrünü uzatmada hızlı şarjlara göre daha etkili bir yöntem.
•    Telefonunuzu aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda kullanmaktan kaçının.
•    Telefonunuzu orijinal şarj cihazıyla şarj edin.

Şarj Etmeden Önce Bunu Mutlaka Yapın!

Doğru şarj etme alışkanlıkları ile hem telefonunuzun şarj süresini daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz hem de telefonunuzun genel kullanım süresini uzatmış olursunuz.