Sarıkamış Harekatı'nın 109. Yıldönümü

Türk tarihinin en önemli olaylarından biri olan Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan binlerce vatan evladının şehadetinin 109. yıldönümü. Detaylar Haberimizde…

Sarıkamış Harekatı'nın 109. Yıldönümü

Türk tarihinin en önemli olaylarından biri olan Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan binlerce vatan evladının şehadetinin 109. yıldönümü.

Sarıkamış'ı işgalden kurtarmak için çıktıkları seferde Allahuekber Dağları'nda Ruslara karşı savaşan ve donarak şehit düşen Türk Askerlerinin 109. Yılı anılıyor.Osmanlı Ordusu kış şartlarında savaşmaya hazır olmamasına rağmen harekatı başlatmış ve tüm iklim şartların rağmen Sarıkamış’ı işgalden kurtarmak için harekete geçmiştir.

İklim koşullarında hayatta kalamayan binlerce vatan evladı soğuktan donarak şehit düşmüşlerdir.

Milli Savunma Bakanlığı Sarıkamış Şehitlerine yönelik X isimli resmi sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu; ‘109 yıl önce Sarıkamış Harekâtı’na başlayan ve en zor şartlarda bile şehadete yürümekten bir an bile tereddüt etmeyen şanlı ecdadımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.’ dedi.

Kayseri İl Emniyet Müdürü de Sarıkamış şehitlerini andı. Karabörk X isimli sosyal medya platformundan; ’22 Aralık 1914 Sarıkamış, Tarihin en soğuk günü. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’ paylaşımında bulundu.