Sakın İzlemeyin! - Başınız Derde Girebilir

Son dönemde giderek artan korsan yayınlarla mücadele etmek amacıyla üç bakanlık, korsan yayının önüne geçmek için adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu yayınları sakın izlemeyin, çünkü sizin de başınız derde girebilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Sakın İzlemeyin! - Başınız Derde Girebilir

Son dönemde giderek artan korsan yayınlarla mücadele etmek amacıyla üç bakanlık, korsan yayının önüne geçmek için adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu yayınları sakın izlemeyin, çünkü sizin de başınız derde girebilir.

Devlet her yıl korsan yayınlar nedeniyle yaklaşık 5 milyar dolar vergi kaybı yaşarken, korsan yayın yapan sitelerin çevrimiçi kumar reklamları aracılığıyla yüksek gelir elde ettiği ve izleyicileri kumar oynamaya teşvik ettiği ortaya konuyor.

Sakın İzlemeyin! - Başınız Derde Girebilir

Korsan yayınlarla mücadele kapsamında alınacak önlemler arasında korsan yayın yapan uygulama ve internet sitelerine hem para cezaları hem de hapis cezaları getirilmesi planlanıyor. Bununla birlikte, korsan yayınları izleyen kişilere uygulanacak cezaların da artırılacağı belirtiliyor. İlk aşamada 15 bin lira olarak duyurulan cezanın 1 milyon liraya kadar çıkabileceği ifade edilirken, korsan yayınlara izin verenlerin ise hem yüksek para cezaları hem de hapis cezasıyla karşılaşabileceği bildiriliyor.

Bu önlemlerle birlikte, korsan yayınların yaygınlığının azaltılması ve bu yayınlardan kaynaklanan vergi kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.