'Sağlık çalışanları üvey evlat mı?'

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, kamuda 10:00-16.00 olarak belirlenen mesai saatlerinin, sağlık çalışanları için de uygulanmasını istedi.

'Sağlık çalışanları üvey evlat mı?'

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında pandemi sürecinde yoğun çalışan sağlık çalışanlarının da çalışma saatlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirten Ünal, "Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kamuda mesai saatleri 10.00-16.00 olarak belirlenmiş bu konuda valilere yetki verilmiştir. Yıllık izinleri durdurulan sağlık çalışanları ise görüldüğü kadarıyla kamu otoriteleri tarafından bu düzenlemeye dahil edilmemektedir. Sağlık Çalışanları Üvey Evlat Mı?" dedi.


"İCRAAT BEKLİYORUZ"
Esnek mesaiden mahrum kalınan sürelerin sağlık çalışanlarına mesai ücreti ya da ikramiye olarak ödenmesi gerektiğinin altını çizen Ünal, "İzin yok, Esnek Mesai yok, Dinlenme yok, Alın Terinin karşılığı yok denilerek nereye varılacaktır? Bunlar yoksa sağlık çalışanları için var olanın tarifi tükenmişlik sendromu, kırgınlık, kızgınlık, bıkkınlıktır ve sonunda da yok oluştur. Sağlık Bakanlığı personeline sahip çıkmalıdır. Çalışanını temel önceliği haline getirmelidir. Alkış veya tebrikle değil icraatla bunu göstermelidir." ifadelerini kullandı.