Sağlık çalışanları sorunlarını maskeye yazdı

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN, Ekrem NAZLI - KAYSERİ'de sağlık çalışanları İl Sağlık Müdürlüğü önünde hem basın açıklaması yaptılar, hem de pandemi sürecinde yaşadıkları sorunları maskelerine yazarak dikkat çektiler.

Sağlık çalışanları sorunlarını maskeye yazdı

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubeleri Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde ‘sağlık çalışanları hakkını arıyor’ konulu basın açıklaması yaptılar. Sağlık çalışanları korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup ve ardından Fatiha okudular.

Grup adına konuşan Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, “Ek ödeme değil, tek ödeme istiyoruz. Bunu da maaş zammı olarak talep ediyoruz, böylelikle gerçek anlamda bir iyileştirmeden söz etmek mümkündür. Bunun dışında 3600 ek gösterge için verilen sözler tutulmamıştır. Görevi başında salgın veya şiddet yüzünden hayatını kaybeden arkadaşlarımızın şehit sayılarak geride bıraktıkları ailelerin mağdur olmaması talebimiz hiçe sayılmıştır” diye konuştu.

Ellerinde ‘Kırgınız, kızgınız, yastayız’, ‘yoruldum, tükendim, yıprandım’ yazılı dövizler taşıyan sağlık çalışanlarının, ‘ek gösterge, mobbing, maaş, döner sermaye, şehitlik, istihdam’ gibi sorunlarını maske üzerine yazıp, maskelerini takarak dikkat çektikleri görüldü.