Resmi tatil pazardan cuma gününe mi çekilecek? 

Ülkede resmi tatil günü konusunda önemli bir değişiklik iddiası gündemde yerini alıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da bir cuma hutbesinde bahsettiği, mesai saatleri ve derslerin cuma vaktine göre ayarlanması hususundaki açıklamaları dikkat çekmişti. Peki bu konudaki çalışmalar ne yönde? Detaylar haberimizde...

Resmi tatil pazardan cuma gününe mi çekilecek? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok ülkede pazar günü resmi tatil olarak kabul edilirken, bazı ülkeler ise dini veya geleneksel nedenlerle resmi tatilleri farklı günler olarak belirleyebiliyor. Pazar, dünyanın birçok ülkesinde resmi tatilken haftanın diğer günlerini tatil olarak belirleyen devletler de var. Cuma, hatta çarşamba veya perşembenin tatil olduğu ülkelerin sayısı hiç de az değil. 

Daha önce bu konuda bir açıklama da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan gelmişti. Erbaş, cuma gününün resmi tatil ilan edilmesi konusundaki düşüncelerini şu şekilde paylaştı: "Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim." 

Resmi tatil pazardan cuma gününe mi çekilecek? Bu yeni gelişmeyle birlikte, ülkenin tatil düzenlemelerinde önemli bir değişiklik olabileceği iddiası ve resmi tatil gününün artık cuma olarak belirlenme olasılığının bulunduğu tartışılıyor. 

Sosyal medyada da bu konu vatandaşları ikiye bölmüş durumda. Resmi tatilin pazar günü olarak kalması yönünde görüş belirtenlerin yanı sıra, cuma gününe çekilmesini isteyenlerin sayısı da oldukça fazla... 

Daha önce de gazeteci Murat Yetkin’in haberine göre, hafta tatilinin pazardan cumaya alınması, iktidar kanadında görüşülmeye başlandığı iddia edildi.