Recep Uçar ayrılık sonrası ilk kez konuştu: Kayserispor süreci, Thiam, Kemen, Burak Yılmaz…

Süper Lig'in dördüncü haftasında Kayserispor'dan ayrılan Çağdaş Atan'dan sonra takımın başına getirilen ve geldikten sonra seri galibiyetlerle adından söz ettiren teknik direktör Recep Uçar, daha sonra yaşanan düşüşün ardından takımdan ayrılmıştı. Recep Uçar ayrılığın ardından ilk kez konuştu. Skorer Tv'ye konuşan Uçar,' Kayserispor benim için hep özel kalacak' dedi.

Recep Uçar ayrılık sonrası ilk kez konuştu: Kayserispor süreci, Thiam, Kemen, Burak Yılmaz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süper Lig’de en son Kayserispor’u çalıştıran teknik direktör Recep Uçar, Skorer Tv’nin konuğu oldu. Kayserispor sürecinden bahseden Uçar, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Kayserispor’un başına 5. haftadaki Gaziantep FK maçıyla geçen Uçar, Sarı-kırmızılı takımla Süper Lig’de 16 maça çıktı. Bu maçlarda 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi elde etti. Kupada da 3 maça çıkan Uçarlı Kayserispor, 2 galibiyet, 1 yenilgi aldı.
İstanbulspor maçı öncesi takımdan ayrılan Recep Uçar’ın yerine Burak Yılmaz getirildi. Ayrıldıktan sonra ilk kez konuşan Recep Uçar, hem Kayserispor’daki günleri hem de Burak Yılmaz hakkında açıklamalarda bulundu.

Recep Uçar ayrılık sonrası ilk kez konuştu: Kayserispor süreci, Thiam, Kemen, Burak Yılmaz…

KAYSERİSPOR, BİTMEMELİYDİ DEDİĞİM BİR SÜREÇ OLDU

Kayserispor’un kendisi için hep özel kalacağını belirten Uçar, ‘Kendi adıma aileme ve yakınlarıma böyle bitmemeliydi dediğim bir süreç oldu Kayserispor. Bitiş anlamında söylemiyorum ayrılığımız çok güzel oldu. Öyle bir hikaye düşünün ki 29 puanla ligin 3 sırasında olduğumuz bir takımdan, ocak sonunda birçok sebepten dolayı ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Çok farklı şekilde bitebilecek bir hikaye maalesef bizim arzu etmediğimiz bir şekilde bitti. Ancak Kayserispor benim için hep özel kalacak. Umarım Burak hoca ile birlikte daha yukarılarda bitirirler.’ ifadelerini kullandı.

Recep Uçar ayrılık sonrası ilk kez konuştu: Kayserispor süreci, Thiam, Kemen, Burak Yılmaz…

İLK 11 KURMAKTA ZORLANDIĞIMIZ ZAMANLAR OLDU

Başarısız olduğunu düşünmediğini ifade eden Uçar, Kemen ve Thiam’ın ayrılıklarının takımı çok etkilediğini söyledi. Uçar, ‘Başarısız olduğumuzu düşünmüyorum. 10. Sırada aldığınız bir takımı 18.sırada bırakırsanız başarısız olursunuz evet ama 10.sırada aldığınız takımı elinizde olmayan sebeplere rağmen 10.sırada 29 puanla bırakıyorsanız başarısızlık değil teorik olarak. Mağlubiyetlerin sebepleri belliydi. İlk 11 kurmakta çok zorlandığımız zamanlar oldu. Örnek olarak, Kemen’in kaybı evet takımı etkiledi ancak Thiam’ın ayrılığı tüm oyuncuların yüzde 25’ini götürdü. Sadece Thiam ayrılmadı yani takımdan. Dolayısıyla diğer oyuncuların önüne belki Avrupa hedefi koyuyorsunuz birkaç hafta önce sonra bir anda o hedeflere ulaşmanın imkansızlığını görüyor oyuncu grubu. Dolayısıyla mental anlamda oyuncuları maçlara hazırlamak çok zor oldu. Ancak çocuklar gerçekten ellerinden geleni yaptı.’
Recep Uçar, ‘Kulüpler üst üste mağlubiyetler gelince bir sinerji değişikliğine ihtiyaç duyuyor. Ben onları da makul karşılıyorum. Ben İstanbulspor maçından sonra yönetime bu değişikliğin olabileceğini söylemiştim. Önemli olan Kayserispor’un başarısı sonuçta. O zaman devam ettik ama Samsun maçından sonra onlar tarafından da böyle bir talep gelince, karşılıklı anlaştık, güzel bir şekilde vedalaştık.’