Pul Çikolata Dolgulu Kurabiye -Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Pratik Tatlı Tarifi

Lezzetin kolay tarifle buluştuğu pratik bir tat: Pul Çikolata Dolgulu Kurabiye! Az malzemeli ve hızlı hazırlanan bu kurabiyeler, çay yanı atıştırmalıklarınızın yeni favorisi olacak. Deneyin, damaklarınıza şölen yaşatın! Tarifin detayları haberimizde…

Pul Çikolata Dolgulu Kurabiye -Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Pratik Tatlı Tarifi

Günlük koşturmacanın içinde, pratik ve lezzetli atıştırmalıklar arayanlara müjde! Yepyeni bir kurabiye tarifi ile tanışın; Pul Çikolata Dolgulu Kurabiye. Az malzemeli olmasıyla dikkat çeken bu tarif, sadece 20 dakikada hazırlanıyor. Çay saatlerinizi renklendirecek, lezzet şölenine davet edecek bu kurabiyeler, herkesin favorisi olmaya aday. Hem hafif hem doyurucu, bu tarifle pratik mutfağın keyfini çıkarın!

İşte tarifimizin hazırlanışı;

Malzemeler;

2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 çimdik tuz
2,5 su bardağı un

İçi için;
Pul çikolata

Hazırlanışı;
Yoğurma kabına yumurta ve şeker çırpılıp, sırasıyla diğer sıvı malzemelerde eklenip, tekrar karıştırılıp kuru malzemeler eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine pul çikolata eklenip kapatılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Tüm hamur bu şekilde hazırlanıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü pişirilip servis edilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.