Pratik Tuzlu Kurabiye Tarifi – Kolay ve Lezzetli – Türk Mutfağı

Bugün, ev hanımlarının en çok tercih ettiği tarif olan hızlı ve lezzetli bir atıştırmalık olan pratik tuzlu kurabiye ile karşınızdayız. Bu tarifimiz, sadece 30 dakikada sürüyor. Tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinizin her zaman değişmezi durumunda. Siz değerli okuyucularımız için Kayseri Anadolu Haber olarak Pratik Tuzlu Kurabiye Tarifini hazırladık.

Pratik Tuzlu Kurabiye Tarifi – Kolay ve Lezzetli – Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Anadolu Haber olarak bugünkü tarifimiz; pratik tuzlu kurabiye olacak. 
Çay saatlerinin kurtarıcısına olan Pratik Tuzlu Kurabiye Tarifi, popülerliğini koruyor. Hem ev, hem de misafirleriniz bu tarife hayran kalacak. Sadece 30 dakikada kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır ve lezzetli bir atıştırmalık olan Pratik Tuzlu Kurabiye, aynı zamanda kolay kolay bayatlamıyor. Türk mutfağının en gözde tarifi olan tuzlu kurabiye, çay saatinizi siz ve misafirlerinizi lezzetli bir ziyafet turuna götürecek. 
Komşuların kapınıza gelip tarifini isteyeceği Pratik Tuzlu Kurabiye tarifne geçelim mi? 

Pratik Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri,

125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Nefis Pratik Tuzlu Kurabiyeleri süsleme için,

Yumurta sarısı
Çörekotu veya susam
Evet, hep birlikte adım adım Pratik Tuzlu Kurabiye yapılışına geçelim, 
Öncelikle tereyağını eritin ve sıvı yağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ile iyice karıştırın.
Yavaş yavaş un ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak teker teker yerleştirin.
Her bir kurabiyenin üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörekotu ya da susam serpelim.
Daha önceden ısıtılmış 180 - 200 derece sıcaklıktaki fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Bu hızlı ve pratik tuzlu kurabiye tarifi; çay saatlerinize veya atıştırmalıklarınıza lezzet katmak için olmazsa olmaz bir seçenek. Sadece 30 dakikada hazırlanabilen bu tuzlu kurabiyeler, herkesin beğenisini kazanacağından emin olun. Hem hızlı, hem kolay, hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için bu tarif her zaman bir kurtarıcı olarak size nefes ve keyif aldıracak.
Ve, hızlı, kolay ve lezzetli tuzlu kurabiyeleriniz servise hazır. Bu basit ve pratik tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatleriniz hiç olmadığı kadar keyifli geçecek. Türk mutfağının baştacı başka bir lezzet turunda görüşmek dileğiyle afiyet olsun…