Pratik pide tarifi - Ev usulü tavuklu pide – Türk Mutfağı

Lezzeti ile dışarıda yediğiniz pideleri aratmayacak bir yemek tarifi ile sizlerleyiz. Tek oturuşta hemen bitirebileceğiniz, tavuklu pideyi evde yapmak artık çok kolay. Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez lezzeti pratik tavuklu pide tarifi Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Pratik pide tarifi - Ev usulü tavuklu pide – Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lezzeti ile dışarıda yediğiniz pideleri aratmayacak bir yemek tarifi ile sizlerleyiz. Türk Mutfağı vazgeçilmez lezzeti pideyi pratik bir şekilde evde yapmak artık çok kolay. Herkes tarafından sevilen ve tercih edilen tavuklu pide sofralarınızı şenlendirecek. Bu eşsiz tarifin yapımı işte şöyle:

Pratik pide tarifi - Ev usulü tavuklu pide – Türk Mutfağı

Malzemeler
Hamuru için
6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Çok az şeker
1 paket kuru maya

İç harcı için;
1 paket tavuk göğsü (küçük doğranmış)
1 tane kuru soğan (küçük doğranmış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
2 tane yeşil biber (ince doğranmış)
1 tane kabuğu soyulmuş domates (küçük doğranmış)

Yapılışı: Yoğurma kabına unu eleyerek koyuyoruz üzerine maya, tuz, şekeri koyuyoruz.
Ilık su ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve dinlendirmeye bırakıyoruz.
Tavaya yağımızı koyuyoruz üzerine küçük doğranmış soğanımızı koyuyoruz.
Hafif kavuruyoruz üzerine küçük doğranmış tavuklarımızı koyuyoruz ve hafif sulu kalacak şekilde pişiriyoruz.
Ocağımızı kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra salça doğranmış biberleri ve doğranmış domatesi bahartlarını tuzunu koyuyoruz.
Dinlenmiş hamuru tezgaha koyuyoruz hamuru eşit olacak şekilde kesiyoruz beze yapıyoruz.
Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde oval olacak şekilde açıyoruz ve tavuklu karışımdan koyuyoruz.
Yanlarından ortası açık kalacak şekilde kapatıyoruz yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye koyuyoruz.
Aynı işlemi bütün pideler bitene kadar devam ediyoruz.
Tepside 10 dakika dinlendirmeye bırakıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen pidelerin üzerine tereyağı veya margarin sürüyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.