Poşet Ücretlerine Zam Geldi, Ama...

Yeni yılın gelmesi ile birlikte yapılan zamlar poşet ücretlerine de yansıdı. Ama o kararda değişikliğe gidildi. Bakın neden? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Poşet Ücretlerine Zam Geldi, Ama...

Yeni yılın gelmesi ile birlikte yapılan zamlar poşet ücretlerine de yansıdı. Ama o kararda değişikliğe gidildi.

Türkiye’de 2019 yılı itibariyle poşet kullanımında ücretlendirme başlamıştı. Vatandaşların çoğu bez çanta taşımaya yönelse de hala poşet kullanımının fazla olduğu göze çarpıyor. Yeni yılın gelmesi ile birlikte gelen zamlardan alışveriş poşetlerinin de nasibini alacağı gündeme gelse de bu karar da bakanlık tarafından yapılan açıklamalarla yeni yılda zamlı tutarın alışveriş poşetlerine gelmeyeceği açıklandı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından plastik poşetlerde, yeniden değerlendirme oranı yüzde 58,46 olarak tespit edilmiş, bu karara göre plastik poşet geri kazanım katılım payı 60 kuruş oldu. Böylece satıcıların, piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tuta 60 kuruş olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 60 kuruş olarak belirlenen plastik poşet ücreti vatandaşa yansıtılmayacak. Vatandaşlar, yeni yılda da alışveriş poşetlerine 25 kuruş ödemeye devam edecek.