Bu Yıl Doğum Günlerinizi Tam Gününde Kutlayacaksınız!

Artık yıl sebebiyle bu yıl doğum günlerinizi tam gününde kutlayacaksınız. Peki artık yıl nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bu Yıl Doğum Günlerinizi Tam Gününde Kutlayacaksınız!

Artık yıl sebebiyle bu yıl doğum günlerinizi tam gününde kutlayacaksınız.

Bu sene Şubat ayının 29 gün olması sebebiyle 366 gün sürecek. Takvimlerimiz dört yılda bir Şubat ayını bir gün fazla gösteriyor. Bu yıl 29 Şubat’ta doğanlar, dört yıl sonra ilk kez doğum günlerini tam günlerinde kutlayabilecekler. Şubat ayının 29 çektiği yıllara ‘artık yıl’ adı veriliyor. Dünyanın Güneş etrafında dönmesi tam olarak 365,2422 gün sürüyor. 16. yüzyılda başlatılan Batı takviminde bir yıl 365 gün olarak belirlenmiş, geriye kalan yılın 0,2422’lik kısmı yani 5 saat 48 dakika 46 saniyesi her dört yılda bir fazladan gün oluşturuyor.

Artık yılların eklenmesi olmasaydı, güneş yılı ile takvim arasındaki 0.2422 günlük fark nedeniyle zamanla mevsimler kaymaya başlardı. 700 yıllık bir döngü içinde, Kuzey Yarımküre'de yaz mevsimi Aralık ayında başlardı. Bu durum tarım, iklim tahminleri ve genel yaşam düzenini ciddi şekilde etkilerdi. Yani, artık yıllar olmadan takvimdeki bu ayarlamalar, doğanın ritmiyle uyum içinde kalmamızı sağlayarak yaşamımızı kolaylaştırıyor.