Polis, karantina kaçağını yakalandı

Haber-Foto: Ekrem Nazlı – Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda denetim yapan polis ekipleri karantinada olması gereken 19 yaşındaki bir genci tespit ederek, sağlık ekiplerine teslim etti. Karantina kaçağı genç, Kredi Yurtlar Kurumu'na yerleştirilerek yurt masrafları kendisi tarafından ödenecek.

Polis, karantina kaçağını yakalandı

Karantinada olması gerekirken dışarıda olduğu tespit edilen H.P.(19) Cumhuriyet Meydanı’nda polis ekiplerince yapılan denetimde tespit edildi. Kimliğinden yapılan incelemede ‘riskli’ ve ‘karantinada’ olması gerektiği ortaya çıkan H.P. hakkında işlem başlatıldı. Olay yerine sağlık ekipleri gelirken, H.P. ambulansa konuldu. H.P. karantina süresinin 1 gün önce dolduğunu iddia etse de, sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Karantina kaçağı genç daha sonra Kredi Yurtlar Kurumu’na yerleştirildi. Kaldığı süre boyunca yurt masraflarının ise gençten tahsil edileceği öğrenildi.

Bu durumu gören Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, konu ile ilgili bilgi alarak, sistemin çalıştığını, anında müdahalede bulunulduğunu ifade etti.