BAKAN ÇÖZÜM İÇİN GELİYOR

(ÖZEL) Haber: Metin KÖSEDAĞ - Kayseri'de yaşanan korona artışları nedeniyle daha önce müfettiş görevlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu kez bizzat Kayseri'ye geliyor.

BAKAN ÇÖZÜM İÇİN GELİYOR

DENETİME GELİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kayseri'de yaşanan pandemi sürecine el atıyor. Sağlık camiasında yaşanan sıkıntıları çözmek için daha öce müfettiş görevlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bizzat kendisi bu sürece müdahil oluyor. Önümüzdeki günlerde Kayseri'ye gelerek pandemi sürecindeki uygulamaları yerinde inceleyecek olan Bakan Koca'ya Kayseri'den bir çok şikayetin de gittiği belirtiliyor. Özellikle son dönemlerde pandemi artışında Türkiye'nin zirvesine yerleşen Kayseri için özel bir çaba harcayan Bakan Koca'nın Kayseri ziyareti merakla bekleniyor.

MÜFETTİŞ OLUMSUZ RAPOR TUTTU…

Bakan Fahrettin Koca daha önce özellikle Ağustos ve Eylül aylarında pandemi sürecinde yaşanan vaka artışlarının önüne geçilmesi için 'Kayseri'ye özel müfettiş görevlendirilmişti. Görevlendirilen müfettişlerin hazırladığı rapora göre sağlık camiası ile bazı siyasilerin arasında yaşanan sıkıntıların pandemi sürecine büyük darbe vurduğu belirtiliyor. Bakan Fahrettin Koca'ya sunulan raporda, Kayseri'deki sıkıntının başlıca nedeni siyasiler ile sağlık camiası arasındaki yetki karmaşası. Özellikle sağlık alanındaki görevlilerin siyasi müdahaleye maruz kalması sorunun ana kaynağıdır denildiği belirtiliyor.

GÖRSEL BRİFİNG HAZIRLANIYOR

Görevlendirilen müfettişlerin hazırladığı rapora göre, siyasiler ile sağlık camiasının içine girdiği çekişmeden kaynaklanan sıkıntıların pandemi sürecini olumsuz etkilediği, bu nedenle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sıkıntıyı yerinde görüp, çözüme kavuşturmak için Kayseri'ye geleceği öğrenildi. Diğer yandan Bakan Koca'nın Kayseri ziyareti nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü'nde hummalı bir çalışmanın başladığı ve yaşanan sıkıntıları daha net bir şekilde anlatmak için görsel bir brifing hazırladığı öğrenildi.