Pınarbaşı'da sıcak saatler – Oraya akın ettiler!

Yerel seçimlerin ardından Pınarbaşı'da ortalık birbirine karıştı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin itirazının kabul edilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi'nin de itiraz başvurusunda bulunmasıyla ilçede sıcak saatler yaşanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Pınarbaşı'da sıcak saatler – Oraya akın ettiler!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin tamamlanmasının ardından Pınarbaşı’da sular durulmuyor. Seçim sonuçlarına itiraz eden Milliyetçi Hareket Partisi’nin itirazı İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmişti. Şimdi ise Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulu ve üyelere çıkan karar itiraz etmek üzere Pınarbaşı Adliyesi’ne akın ediyor.

Pınarbaşı'da sıcak saatler – Oraya akın ettiler!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi tamamlanması ile birlikte Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki seçim sonucunda MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, CHP tarafından mühürsüz oy çuvallarının mühürlü oy çuvalıyla değiştirildiği belirtilerek MHP seçim sonucuna itiraz etmişti. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde belirsizlik hâkimken, İlçe Seçim Kurulu kararı ile Pınarbaşı Belediye Seçimleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 ret oyu ile karar verildi.

Kayserililere Pınarbaşı Çağrısı!

Yaşanan bu sürecin ardından bugün CHP, Kayserililere çağrıda bulundu. CHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından yapılan çağrıda; ‘4 Nisan Perşembe günü (bugün), saat 13.30 Genel Başkan Yardımcılarımız ve Milletvekillerimizin katılımı ile İl Seçim Kuruluna itirazımızı yapıyoruz. Bütün Kayseri halkını, Kayseri adliyesine bekliyoruz. Pınarbaşı’nda kazandığımız seçime, halkımızın iradesine sahip çıkıyor’ dedi.

İtirazda bulunmak üzere ilçeye gelen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır burada açıklamalarda bulundu. Başarır X platformunda yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘Kayseri Pınarbaşı’ndayız... Genel Başkan Yardımcımız Burhanettin Bulut, Milletvekilimiz Aşkın Genç ve İlçe Örgütümüz ile birlikte, Seçim Kurulu'nun halk iradesine vurmak istediği darbeye karşı hakkımızı savunmak için Pınarbaşı Adliyesi'ndeyiz’

 

CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise burada yaptığı açıklamasında, 'Pınarbaşı’nın hakkını yedirmeyeceğiz! Grup Başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır ve Kayseri Milletvekilimiz Aşkın Genç’le haksızlığa, hukuksuzluğa dur demek için Kayseri Pınarbaşı’ndayız. Zorbalık, baskı, küfür ve tehditlerle vatandaşın oyu gasp edilen Pınarbaşı’nda hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz' ifadelerine yer verdi.