Pınarbaşı'da sandıklar kapandı! Sayım yapılıyor...

31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel seçiminde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde mühürsüz torba teslimi nedeniyle YSK tarafından seçimlerin iptaline karar verilmişti. Pınarbaşı ilçesinde bugün yapılan seçim sona erdi. Saat 17:00'de sandıklar kapanırken, oy sayımı başladı.

Pınarbaşı'da sandıklar kapandı! Sayım yapılıyor...

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı 31 Mart tarihinde Pınarbaşı ilçesinde yapılan seçimlerde mühürsüz torba teslimi nedeniyle seçimlerin iptaline karar vermişti. 2 Haziran tarihinde yenilenmesine karar verilen seçim için vatandaşlar bugün yeniden sandık başına gitti.

Seçimde 24 bin 172 nüfuslu ilçede 18 bin 960 kişi 141 sandıkta oy kullandı. 31 Mart seçimlerinde en fazla oy alan CHP Adayı Deniz Yağan ile Cumhur İttifakı Adayı Menduh Uzunluoğlu seçimlerde yeniden yarışıyor.

YSK’nin aldığı karara göre, 2 Haziran Pazar günü (bugün) Aksaray’ın Güzelyurt, Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde belediye başkanlığı seçimleri için bir kez daha sandık kuruldu. 3 ilçe ve 4 beldede tekrarlanan seçimlerde 50 binden fazla seçmen sandığa gitti. sabah 08:00'de başlayan seçim için vatandaşlar sandık başına gitti. Saat 17:00 itibariyle sandıklar kapanırken, oy sayımına geçildi.

Pınarbaşı'da seçime giren partiler
İYİ Partisi
Yeniden Refah Partisi
Bağımsız Türkiye Partisi
Zafer Partisi
Milli Yol Partisi 
Cumhuriyet Halk Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi
DEVA Partisi
Saadet Partisi 
Büyük Birlik Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Hayrettin Uslu adaylıktan çekilmişti. MHP adayı Menduh Uzunluoğlu'nu destekleyeceklerini söylemişti.

31 Mart'taki seçimde CHP adayı Deniz Yağan 5082, MHP adayı Menduh Uzunluoğlu ise 4758 oy almıştı.

Pınarbaşı ilçesinde oy sayımı devam ediyor.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, sandıkların 141 sandıktan 97’sinin açıldığını ve 587 oy farkıyla kazandıklarını söyledi.

BAKİ ERSOY: PINARBAŞI'NDA ÖNDEYİZ 
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili konuştu. Ersoy, 141 sandıktan 72'sinin açıldığını Milliyetçi Hareket Partisi'nin 150-200 oy ile önde olduklarını söyledi. Ersoy, CHP'nin algı yapmaya çalıştığını ifade ederek tüm seçmenleri sandıklara sahip çıkmaya davet etti.

Pınarbaşı'da son durum:

Pınarbaşı’da resmî olmayan seçim sonuçlarına göre;
CHP: 6783
MHP: 6494 oy aldı.