Pastırma ve sucuk fiyatları kritik seviyeyi geçti!

Gıda fiyatlarına gelen aşırı zamlar Kayseri'nin meşhur pastırma ve sucuğuna da yansıdı. Son dönemlerde art arda gelen zamlar nedeniyle pastırma ve sucuk fiyatları, kritik seviyenin bile üzerine çıktı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Pastırma ve sucuk fiyatları kritik seviyeyi geçti!

Kayseri ile özdeşleşen meşhur pastırma ve sucuğun fiyatları bir kez daha arttı. Son dönemlerde yapılan zamlarla birlikte pastırma ve sucuğun fiyatları kritik seviyenin üzerine çıktı.

Kayseri’de pastırma ve sucuk fiyatlarına yaklaşık 6 aydır zam yapılmıyordu. Ancak yeni yıl ile birlikte girdilerde yaşanan artış ve işçilik maliyetlerinin artması, bu ürünlerin fiyatlarına da yansıdı.

Özellikle Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan pastırma ve sucuk fiyatlarına yeni yılla birlikte farklı oranlarda zam geldi.

Az çemenli pastırmanın kilosu kritik seviyenin üzerine çıkarak bin 550 lira oldu. Süper seçme pastırmanın kilosu bin 488 lira,  sırt pastırmanın kilosu ise bin 172 TL'ye yükseldi. Birinci sınıf pastırmanın kilosu ise bin 144 Türk TL'ye kadar çıktı. Yapılan son zamlarda birlikte 1 dilim pastırma 100 TL’ye yükseldi.

Fiyat artışlarından bir diğer önemli lezzet olan sucuk da etkilendi. Sucuğun kalitesine ve et oranına göre fiyatlar 350 TL’den başlayıp, 800 TL’ye kadar çıkıyor.

İsmi Kayseri ile özdeşleyen gıdaların başında gelen mantı da zamlardan nasibini aldı. Mantının kilo fiyatı 200 TL ile 300 TL arasında değişiyor.