Pastane Usulü Poğaça – Minik Poğaça tarifi

Pastane usulü minik poğaça tarifiyle sizlerleyiz. Pastanelerde yapılan, mini poğaça tarifini evlerinize getirdik. Ev yapımı tadımlık mini poğaça tarifini sizin için hazırladık. İşte tarifin detayları…

Pastane Usulü Poğaça – Minik Poğaça tarifi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gün tabaklarının vazgeçilmezi haline gelen poğaçalar artık tek lokma halinde. Bu poğaçaların evde yapımı hem çok kolay hem de tabakta yer kaplamıyor. Pastane tadındaki poğaçaların patatesli tarifine gelin birlikte bakalım…

Patatesli Mini Poğaça;

500g un (4 su bardağı)
40g toz şeker (1,5 yemek kaşığı)
15g yaş maya, kuru maya kullanmak isteyenler 7 gram kullansınlar. (ortalama 1,5 çay kaşığı eder), kuru maya kullanmak isteyenler mayayı1 yemek kaşığı ılık su ile açabilir (sıcak ya da soğu su kullanmayın)
100g yoğurt (4 yemek kaşığı)
250g margarin ya da tereyağ
60ml sıvı yağ (6 yemek kaşığı)
2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
12g tuz (1 tatlı kaşığı tepeleme )

İçi için; 2 orta boy patatesi haşlayın, ezdikten sonra içine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Karışıma göz kararı karabiber, toz kırmızı biber tuz ekleyin.

Pastane Usulü Poğaça – Minik Poğaça tarifi

Hazırlanışı;                            
Unu karıştırma kabına al ortasını havuz şeklinde aç gerekli tüm malzemeyi ekle(yağ oda ısısında olmasın yağı soğukken bıçakla doğrayıp kullanın aksi halde hamurunuz çok cıvık olur).
Yumuşak bir hamur olacak, mayalandırmayın, tepside mayalanacak. Ceviz büyüklüğünde bezeler alarak uzunlamasına açın içine harcını koyduktan sonra rulo şeklinde sarın. Tepsiye aldıktan sonra üzerine yumurtayı sürün ve çatallayın. 25 dakika mayalanmaya bırakın. 180 derece fırında pişirin.

Herkese afiyet olsun.