Partilerden 'Afiş' tepkisi!

Kayseri'de İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi AK Parti İl Başkanlığı'nın seçim afişlerinin kaldırılmasına yönelik talebine tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri Haberlerinde...

Partilerden 'Afiş' tepkisi!

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Seçim Kurulu'na seçim afişlerinin çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dilekçe vermişti. Dilekçenin kabul olmasıyla birlikte CHP, İYİ Parti ve Saadet partisinden tepki geldi. 

AK Parti Kayseri Teşkilatının çevre ve görüntü kirliliğine neden olan tüm siyasi görsel, afiş ve brandaların kaldırılması ile ilgili Seçim Kuruluna verdiği dilekçe tüm siyasi partilerin onayıyla kabul edildi.

Dilekçenin kabul olmasıyla CHP İl Başkanlığı tepki gösterdi. Partiden yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Paşa Bulvarındaki AK Parti'nin afişlerinin neden kaldırılmadığına ilişkin soru soruldu. 

Partilerden 'Afiş' tepkisi!

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin şu ifadelere yer verdi, ''Tüm partililer İl seçim kurulunun aldığı karar uymuşken, AKP neden uymuyor. Şehrin bir çok yerinde AKP'nin afişleri ve pankartları hala kaldırılmamasına anlam veremiyoruz. Bir an önce yetkililer hareket geçip o afişlerin ve pankartların kaldırılsın.

Keskin yaşanan bu gelişmelerin ardından özellikle elektrik direklerine asılan afişleri Elektrik Şirketine sordu.

KCETAŞ'tan ise cevap geldi. Şirket, ''Seçim sathına girilen şu günlerde ilgi yazınızda belirtmiş olduğunuz caddelerde ve şehrin çeşitli cadde ve sokaklarında; Elektrik Dağıtım şebeke unsurlarımıza çeşitli siyasi parti ve muhtar adayları tarafından azılan veya yapıştırılan afiş, pankart ve ilanlara ilişkin şirketimizin bilgisi yoktur. Bunların asımında ve toplanmasında araçlarımız ve personelimiz kullanılmadığından her hangi bir masrafımız bulunmamaktadır.'' açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ise seçim süreçlerinin demokratik bir şekilde ilerlemesini istediklerini belirtti.

Partilerden 'Afiş' tepkisi!

Ataş, ''Tüm siyasi parti adaylarının projelerini, görüşlerini rahatça anlatacağı ve vatandaşın karşısına çıkabileceği bir alan istiyoruz. Evet, ortada günlerdir bir görüntü kirliliği var, ama bu öncelikle iktidarın neden olduğu bir konudur.''

Şehirde mevcut afiş, flama, bayrak, çadırı söz konusu olduğunu dile getiren Ataş, şunları kaydetti: ''Buradan soruyoruz, alınan karar partisel midir, bölgesel midir, yoksa sadece makyajdan ya da dostlar alışverişte görsünden ibaret midir? Bazı kavşaklardaki parti flamaları neden hala YSK’nın kararına rağmen toplatılmamıştır. Göz boyamak için birkaç yerde afiş, flama, çadır kaldırmakla bu iş olacaksa kimse bizim aklımızla alay etmesin, sabrımızı sınamasın. Bu nedenle son kez çağrımızı yineliyoruz, Gereken neyse, onu yapın.''

Kayseri Milletvekili ve Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan da İl Seçim Kurulu'nun pankart ve afiş yasaklarını değerlendirdi.

Partilerden 'Afiş' tepkisi!

Arıkan şunları söyledi, ''Şunu ifade edeyim; sayın başkanlar; sizin bu tip basit hesaplarınız, bizim için bir sorun teşkil etmiyor. Biliyoruz; rahatsız oldunuz, şehrin her yerinde bizi görüyordunuz. Şimdi değişen bir şey olmayacak, yine bizi görmeye devam edeceksiniz! Biz; helal paramızla, kurallar çerçevesinde her türlü çalışmayı yürüteceğiz! Fakat bizim dışımızda; billboardlara giremeyecek, sesini duyuramayacak adaylar varsa onların sesini kısmak, önünü kesmek yarış ahlakına sığmaz. Gelin bu seçimleri, hep beraber bir demokrasi şölenine çevirelim. Eğer milletimiz bir değişim diyorsa, bunun da önünü cesurca açalım! Eğer milletin size olan bir öfkesi varsa bunu itfaiye ve zabıta aracıyla sökemezsiniz. Şunu da unutmayın; hemşerilerimizin bize olan sevgisini kamu kaynaklarıyla elde edemeyeceksiniz.''