Para yoksa şeker de yok!

Kayseri Şeker Fabrikası'nın Kızılay'ın depremzedeler için satın almak istediği şekeri, parası ödenmediği için sevk etmediği ve fabrikada beklettiği iddia edildi. Kızılay'a verilen şekerin toptan fiyatına değil perakende fiyatına verilmesi ise tepki çekti.

Para yoksa şeker de yok!

Farklı zaman dilimlerinde ilginç kararlarıyla kamuoyunun gündeminden düşmeyen Kayseri Şeker Fabrikası’nın, deprem döneminde bile “ticaret” düşündüğü ileri sürüldü. Kayseri Şeker Fabrikası eski yönetim kurulu üyesi Metin Demircan, sosyal medya hesabından, fabrikanın depremzedeler için Kızılay tarafından istenen şekeri, parasını tahsil etmeden sevk etmediğini duyurdu. 
Demircan, sosyal medya hesabından, konuyla ilgili şu paylaşımları yaptı:  “Yüzlerce ton şekeri tek kuruş almadan Niğde’li ve Develi Ticaret’e, evlerinden bir fincan şeker verir gibi verebildikleri halde, ülke olarak yaşadığımız, büyük felaket ortadayken, depremzedeler için Kayseri Kızılay Şubesi tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere, 10 Şubat saat 10.15 gibi, bir tır sipariş edilen, yaklaşık 570 bin TL tutarındaki şekeri, paranın hesaba geçmeden sevkiyatın yapılamayacağı, ancak ödemenin hesaba yaptırıldıktan sonra gerçekleşeceği gerekçesiyle bekletirler. Yükleme saat 13.00’te gerçekleşmesine rağmen, paranın alınamaması endişesiyle, Kızılay’ın ödemeyi hesaba geçirmesi beklenilir. Bu işlem akşam üzerine uzadığından, yüklenen şeker 17.15 gibi sevk ettirilir. Ayrıca sevkiyatı bir zahmet yapılan, yardım amaçlı alınan şeker piyasa fiyatı 21 TL iskonto dahi yapılmadan fatura edilir. Bu Kızılay gibi bir kuruma yapılır hem de… Türkiye’deki en büyük insani yardım kuruluşuna! Bunu yapan da tabi ki Kayseri Şeker. Bütün kamu ya da özel kuruluşlar, vatandaşlar hepimiz elimizden geleni yapmak için seferber olmuşken. Vicdan yoksunusunuz! Size destek olan kim varsa onlara da yazıklar olsun. Burada görev yapan yönetim kurulu arkadaşlar, bu bir iddia değildir. Buna da sessiz kalırsanız, sizlere de yazıklar olsun.” >>Haber Merkezi