Özocak, '2023 yılı sancılı geçmiştir. Her türlü tehdit bertaraf edilmiştir'

Türkiye kamu çalışanları vakfı (TÜRKAV) Kayseri Şube Başkanı Ali Özocak, yeni yıl mesajı yayımladı. Özocak mesajında 2023 yılında yaşanan olayları değerlendirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Özocak, '2023 yılı sancılı geçmiştir. Her türlü tehdit bertaraf edilmiştir'

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kayseri Şube Başkanı Ali Özocak, yayınladığı yeni yıl mesajinda, 2023 yılında milli hedef haline gelen 'Lider Ülke Türkiye' vizyon Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefinin 2024 yılında da dünyayı Türkçe okuyan irade, inanç ve kararlılıkla devam edileceğine inandıklarını ifade etti.

2023 Yılını değerlendiren Özocak, 'Acısıyla tatlısıyla, sevinciyle hüznüyle geride kalan 2023 yılında hem bölgemiz hem de küresel ölçekte meydana gelen gelişmeler, savaşlar, mezhep temelli cepheleşmeler, terör saldırıları, paylaşım kavgaları, güç mücadeleleri, ekonomik ve siyasi tehditler, gıda ve enerji sorunları, doğal afetler, insani ve vicdani krizler maalesef deyim yerindeyse dünyayı esaret altına almıştır.' dedi.

Dünyada başlayan savaşlara değinen Özocak, özellikle Rusya ile Ukrayna arasında süregelen askeri ve stratejik çatışmalar, yakın zamanda başlayan ve İsrail'in soykırımına dönüşen Gazze savaşının sadece bu ülkelerle sınırlı kalmadığını ve sonuçları itibariyle neredeyse dünyada tesir etmediği alan kalmadığını söyledi.

Özocak, '2023 yılı sancılı geçmiştir. Her türlü tehdit bertaraf edilmiştir'

İnsanlığın 2023 yılında da sancılı bir dönem yaşadığını ve sınıfta kaldığını belirten Özocak, şunları kaydetti: 'Büyük oranda Ülkemiz dışında oluşmuş gibi olsa da geleceğimizi ilgilendiren bu karanlık ve gölgeli olaylar zinciri Türkiyemizin akılcı politikaları, siyasi istikrarıyla, aktif mücadelesiyle, dirayetiyle, başkent Ankara’nın vizyonu Kızılelma ülküsüyle içerden yada dışarıdan gelen her türlü tehdit ber taraf edilmiştir. 2023 yılında milli hedefimiz haline gelen “Lider Ülke Türkiye” vizyon Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefinin 2024 yılında da dünyayı Türkçe okuyan irade, inanç ve kararlılıkla devam edileceğine inancımız tamdır. Türk milleti varlığına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çok güçlü şekilde sahip çıkacaktır.'

Özocak, mesajında 'Büyük Türk milletinin, Türk-İslam aleminin; kökeni, yöresi ve anasının dili ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın, tüm insanlığın yeni yılını kutluyor, barış, huzur, esenlik ve selamet dileklerimi paylaşıyorum' ifadesine yer verdi.