Özkan Altun: Yıkım yaparken gönülleri kırmıyoruz

Bünyan Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde KASKİ KCETAŞ ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleriyle altyapı, üstyapı parke, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra ilçe merkezinde metruk, kullanılmaz hale gelen binaların yıkımını gerçekleştiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Özkan Altun: Yıkım yaparken gönülleri kırmıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bünyan'da altyapı, üstyapı çalışmaları aralıksız devam ederken Başkan Özkan Altun, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş birliği ile 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 39. Maddesi kapsamında tehlike arz eden metruk binalar titizlikle yıkılarak can ve mal güvenliği sağlanıyor, risk taşıyan bu binaların çevre ve görüntü kirliliğine sebep olmasının önüne geçiliyor, sosyal sorunların önlenerek kötü amaçlı kullanımı engelliyor.

Özkan Altun: Yıkım yaparken gönülleri kırmıyoruz

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRIYORUZ
Bünyan Belediye Başkanı Özkan ALTUN, metruk binaları yıkıp düzensiz ve tehlikeli yapılaşmayı sorun olmaktan çıkardıklarını bildirdi. ALTUN açıklamasında, Bünyan’ımızda bulunan metruk ve tehlikeli evleri sahipleri ile anlaşarak yıktıklarını belirterek, "Çarpık yapılaşmayı Bünyan’ımızda sorun olmaktan çıkarıyoruz. Yıkım yaparken gönülleri kırmıyoruz. Metruk binalar uygunsuz işlerin yapıldığı, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan, can, mal ve sosyal güvenlik açısından tehlikeli yerler haline gelmiş. Yaptığımız bu çalışma sayesinde hem güvenli yerler ortaya çıkıyor hem görüntü ve çevre kirliliği gideriliyor hem de sosyal sorunlar ortadan kalkmış oluyor. Bu alanda çalışmalarımızı sürdürerek imar alanında Bünyan’ımızda yaşanan sorunları ortadan kaldıracağız’’ ifadelerini kullandı.