Özhaseki'nin Gündem Olan Japonya Örneği!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Japonya ile ilgili anlattığı deprem anısı, Japonya'da meydana gelen depremden sonra yeniden gündem oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Özhaseki'nin Gündem Olan Japonya Örneği!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Japonya ile ilgili anlattığı deprem anısı, Japonya’da meydana gelen depremden sonra yeniden gündem oldu. 

Japonya'da yılın ilk günü; 1 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen 5 ila 7,6 büyüklüğündeki depremler dünya gündeminde yer edindi. Mehmet Özhaseki dünya gündemine oturan depremlerin ardından, Türkiye'nin de Japonya gibi sağlam bir ülke olacağına değindi.

Özhaseki, depremde sağlam yapıların ve insanların deprem bilincine sahip olmasının önemini Türkiye'den Japonya'ya giden bir imamın depremle ilgili bir anısından örnek vererek anlattı. Özhaseki bir imamın kendisine olayı şu şekilde anlattığını aktardı; ‘Bizim İmam efendi Bursa'dan (Japonya’ya) gitmiş bir hafız. Diyor ki, geldiğimin ilk haftasında Japonya depremle sallandı. Bizim evde de müthiş bir sarsıntı oldu. Biz nerede olduğumuzu da unuttuk. Ben Hanım ve kızım pijamalarla sokağa fırladık. İlk gördüğümüz park alanına doğru koştuk. Gittik gecenin bir yarısı parkın ortasında bekliyoruz. Bakıyoruz, sağımızda kimse yok, solumuzda kimse yok. Hiçbir Japon vatandaş buraya gelmemiş. Bizden başka Allah'ın kulu yok. Bu durum karşısında utandık. Sonra yavaş yavaş sarsıntı da durunca biz evimize döndük.’ cümlelerini kullandığını söyledi. 

Bu olaydan yola çıkan Bakan Özhaseki, ‘Türkiye'de de yapılan sağlam binalar sayesinde, depremin şiddeti 8-9 bile olsa bile vatandaşlarımız evden çıkmayacak’ dedi.