Özhaseki: Her gelişimizde yüzümüz gülüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de çeşitli programlara katıldı. Bakan Özhaseki burada neler konuştu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Özhaseki: Her gelişimizde yüzümüz gülüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki çeşitli programlara katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Kocasinan Belediyesi’nin 129 milyonluk 38 aracını tanıttığı programda konuşan Özhaseki, “Kayseri'ye her geldiğimizde hayırla, bereketle dolu, güzel işlerin yapıldığı bir ortama giriyoruz” dedi.

Kocasinan Belediyesi’nin 129 milyonluk 38 yeni aracını tanıttığı programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Her gelişimizde yüzümüz gülüyor” dedi.

Kocasinan Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmek için filosuna eklediği ve maliyeti 129 milyon TL olan 38 yeni aracı, düzenlenen törenle tanıttı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı programda konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın geleceğine yatırım yaptıklarını belirterek, 2015 yılından bu zamana kadar 173 yeni aracı Kocasinan’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki çeşitli programlara katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Kocasinan Belediyesi’nin 129 milyonluk 38 aracını tanıttığı programda konuşan Özhaseki, “Kayseri'ye her geldiğimizde hayırla, bereketle dolu, güzel işlerin yapıldığı bir ortama giriyoruz” dedi.

Kayseri’de yerel yöneticilerin uyum içinde çalıştığını aktaran Bakan Özhaseki, “Birlikten rahmet doğar. Çok şükür Kayseri'miz de bunun bereketini yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri’de, Büyükşehir Belediyesi ile hayırseverler iş birliğinde yapımı tamamlanan Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kur’an Kursu açılı töreni, Kocasinan Belediyesi 38 Yeni Araç Teslim Töreni ardından İncesu 28. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali’ne katıldı

Kocasinan Belediyesi 38 Yeni Araç Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

“Her gelişimizde yüzümüz gülüyor. Aslında arabanın burnu Kayseri'ye doğru çevirince içimize bir ferahlık kaplıyor. Böyle yaklaştığımızda Erciyes'i görünce daha da bir hoş oluyoruz. Ne yapalım? İnsanoğlu doğdu toprakları seviyor. Her geldiğimizde Kayseri'ye hayırla dolu, bereketle dolu, güzel işlerin yapıldığı bir ortamda devam ettiriyoruz. Hem çalışıyor, gayret ediyor. Bir taraftan da belediyenin araç filosunu güçlendiriyor. Bugün de buraya çok güzel araçlar almış. Hepsi de baba araçlar. Öyle küçük araçlar da değil. Yine buraya bir platform hazırlamış. 38 araç, 129 milyon mu? Allah bereketini arttırsın. Bir de şehirlerarası müthiş bir rekabet vardır. Kıt kaynaklardan maksimum pay alabilmek adına her şehir çevresindeki şehirlerle de müthiş bir mücadele içerisindedir. Gözükmez bir mücadeledir ama şehirlerin geleceğini de biraz onlar belirler. O açıdan da yerel yöneticileri zamanın ruhunu okuyarak hep birlikte şehrin ihtiyaçları için koşmaları da gerekir. Zaten güzel bir söz. Her zaman söylemeye çalışıyorum. Şehirlerin geleceği o şehirde yaşayan yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Şehirlerde eğer Ufuklu, gayretli Geleceği okuyan ve şehri bir yere taşımak için plan yapıp hedef koyup koşan yöneticiler varsa kendi aralarında uyumu sağlamışlarsa iç dinamikleri harekete geçirmişlerse o şehirlerin geleceği aydınlık. Değilse Allah yardım etsin. Kimleri kastediyorum? Elbette ki Vali Bey'i kastediyorum. Elbette ki belediye başkanlarımızı, siyasetçileri,  askeriyeyi bile o bölgede yaşayan ticaret odalarını, sanayi odalarını, ziraat odalarını, üniversitelerini kastediyorum. Herkes o şehri seviyor ve ortak hedefe doğru koşuyorsa, uyum içerisinde bir çaba varsa emin olun o şehirde güzel işler olur. Birlikten rahmet doğar. Çok şükür senelerdir Kayseri'mizde biz bunun bereketini yaşıyoruz. Şu meydanlar herhalde bizim gerek belediye seçimlerinde yerel seçimlerde gerekse genel seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın geldiği ortamlarda en kalabalık grupları toplayan meydandır. Burada tabii Kocasinan bu araçları dizdiği için sadece Kocasinan'a gibi teşekkür var ama başkanım olmak üzere 17 belediye başkanlarımızı da tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Kardeşçe dostça, kol kola girerek bir hizmet anlayışı var”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, 173 aracın Kocasinan Belediyesi’ne kazandırıldığını söyledi.

Çolakbayrakdar, anahtar teslim töreninde sergilenen araçlardan birinin elektrikli olduğunu belirterek engelli vatandaşlar için kullanılacağını söylerken diğer bir aracın ise kentteki ilk asfalt freze makinesi olduğunu ifade etti.

Asfalt freze makinesi hakkında bilgi veren Çolakbayrakdar şöyle konuştu:

“Son derece çevreci bir alet. Ne yapıyor?  Eski, yenilenmeye ihtiyacı olan, ömrü tükenmiş asfaltları kazıyoruz ve bunları tekrardan farklı noktalarda, özellikle trafik yoğunluğunun biraz daha düşük olduğu ikincil yollarda kullanmaya devam ediyoruz. Hem asfaltı tekrar kullanıyoruz, hem çevreci bir yaklaşımla Ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bu araç da yeni bir aracımız. Bu da şehrimize hayırlı olsun. Şu güne kadar 173 aracı Kocasinan’ımıza, Kayseri’mize kazandırmış olduk.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle yapımı tamamlanan Şevki Eren Albayrak Cami ve Şevki Nurver Albayrak Kuran Kursu açılışına katıldı. 

Burada konuşan Özhaseki, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çok güzel bir camimizin açılışını birlikte yapıyoruz. Mimarisi de güzel olmuş, anlam dolu bir işaretle yola çıkılmış. Cenab-ı Hakk içinin müşterisini de bol etsin. Gelen insanları da feyzinden, bereketinden eksik etmesin inşallah. Çünkü camiler bizim en özel anlarımızı paylaştığımız yerler, huzur bulduğumuz yerler. Oraların da güzel olması, anlam dolu olması hepimizi sevindirir. Kayseri’mizde hayırseverlik üzerine o kadar konuştuk ki Allah hemşehrilerimizden razı olsun. Çalışıyorlar, gayret ediyorlar, kazanıyorlar, sonunda da toplumla paylaşıyorlar. Hiç tanımadıkları insanların istifadesine sunuyorlar. Yaptığınız bu hayır eserinden dolayı Allah kabul etsin diye dua ediyorum” dedi.