Özhaseki, 'Amerika istemese de güçlüyüz'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Joe Biden'in açıklamalarıyla ilgili olarak, 'En güçlü dönemde olduğumuz içindir ki, ülkemizin güneyinde kurulmak istenen terör devletine mani olduk. Amerika istemesine rağmen bunu yaptık.' dedi.

Özhaseki, 'Amerika istemese de güçlüyüz'

Katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin uluslararası ilişkileriyle ilgili değerlendirmede bulunan Özhaseki, dış güçlere rağmen Türkiye'nin terörle mücadelede önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

"BİDEN MUHALEFETİ DESTEKLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Amerika'ya rağmen Türkiye'nin bölgede lider konumuna geldiğini dile getiren Özhaseki, "Amerika istemesine rağmen. Güçlüyüz ki, PKK denilen lanet terör örgütü Türkiye içerisinde bitti. Çok az sayıda kaldılar inşallah onlar da artık yok olacaklar. Güçlü olduğumuz için biz şimdi Akdeniz’de istediğimizi yapıyoruz, orası adeta bir Türk gölüne döndü. Çok şükür güçlüyüz ki Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanında yer aldık, Karabağ’daki acıları dindirdik. Elbette güçlüyüz. Joe Biden kendi içinde bir teori uygulayıp muhalefeti destekleyip Cumhur İttifakı’nı devirmek için elinden geleni yapacağını söylemişti. AB ve ABD’nin neler yaptıklarını, el altından muhalefeti nasıl desteklediklerini, yaptıkları para oyunlarını biliyoruz. Ama karşılaştıkları gücün sonrasında bir gün geri adım atacak, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ile de anlaşmanın bir yolunu arayacaktırlar. NATO Zirvesi’nde fikirlerimizi söyleriz, konuşuruz. Ebetteki bir araya gelmek önemli, bu konuların bir araya gelip konuşulması önemli.” diye konuştu.

“KARAR YARGININ VE MİLLETİNDİR”

HDP’nin kapatılması ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Özhaseki, “HDP’li yöneticiler PKK’nın talimatıyla hareket ediyorlar. Asla Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında yer almadılar. PKK’nın operasyonlarını adeta legalleştirme çabası içindeler. Onları kutsayan bir takım beyanatları var. Daha da birçok şey var iddianamede. Bunlar adeta PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olduklarını tescilleyen delillerdir. Anayasa’nın ilgili maddeleri belli. Parti kapatma ile ilgili maddeler belli. Karar tabii ki yargının ve milletindir.” dedi.

“KİMSE KILIÇDAROĞLU'NU CİDDİYE ALMIYOR”

Muhalefetin, iktidarın alternatifi olarak görülmediğine işaret eden Özhaseki, “Allah’tan kimse Kılıçdaroğlu’nu ciddiye almıyor. İktidarın alternatifi gibi görseler hakikaten Türkiye’nin işi zor olurdu. Elbette muhalefet olmalı, bu demokrasinin vazgeçilmezlerinden. Ancak içerideki konuların tartışılması ile dışarıya karşı duruşun birbirinde farklı olması lazım. Milli menfaatler söz konusu olduğunda tek yürek olunmalı. Ne yazık ki, bu davranışı muhalefet partilerinden göremiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi