Özel Günlerin Vazgeçilmezi Havai Fişek Bakın Nelere Sebep Oluyor?

Yılbaşında neredeyse bütün ülkelerde gece yarında sayısız havai fişek patlatılıyor. Özel günlerin vazgeçilmezi havai fişekler bakın gökyüzünde nelere sebep oluyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Özel Günlerin Vazgeçilmezi Havai Fişek Bakın Nelere Sebep Oluyor?

Yılbaşında neredeyse bütün ülkelerde gece yarında sayısız havai fişek patlatılıyor. Özel günlerin vazgeçilmezi havai fişekler bakın gökyüzünde nelere sebep oluyor?

Yılbaşında neredeyse bütün ülkelerde gece yarında sayısız havai fişek patlatılıyor. Özel günlerin vazgeçilmez unsuru olan havai fişeğin gökyüzüne birçok zararı bulunuyor. Havai fişeklerde bulunan zehirli gazların, ağır metallerin ve kimyasalların havaya karışmasıyla birlikte hem su hem de toprakta kirlenmelere sebep oluyor. Özellikle kuşların yaşam alanı olan gökyüzünü terk etmelerine, kriz geçirmelerine sebep oluyor. Havai fişeklerin yüksek seslerinden etkilenen kuşlar, bu sebepten dolayı ölüyorlar. Uzman bilimciler havai fişeklerin kuş çeşitliliği için de bir tehdit olduğunu, havai fişek gösterilerinde ortaya çıkan yüksek sesle kuşların bilinçsiz bir şekilde ve panikle uçuşup bunun sonunda çarpışma, çarpma, kalp krizleri ve ölümlerin olabileceğini söylüyorlar.

Özel Günlerin Vazgeçilmezi Havai Fişek Bakın Nelere Sebep Oluyor?

Kuşların yaşadığı panik neticesinde kuluçkadaki ebeveynlerin yuvalarını terk edebileceğini belirten uzmanlar, bu durumun da yavruların ve yumurtaların ölümüne sebep olabileceğini söylüyor. Yaşanan paniğin yumurtanın soğukta kalmasına ve yavruların açlık yaşamasına neden olabileceğine de değiniliyor. İnsanlar için bulunan zararları arasında da  zehirli ve kimyasal gazların hava karışması nedeniyle ortaya ciddi problemler çıkma riski bulunduğu belirtiliyor.