Oy verme 32 ilde erken başlayacak – Bu iller arasında Kayseri de var mı?

Heyecanla beklenen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri yarın gerçekleştirilecek. Oy verme işlemi hangi illerde erken başlayacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Oy verme 32 ilde erken başlayacak – Bu iller arasında Kayseri de var mı?

Yarın yapılacak olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 32 ilde oy verme işlemi bir saat erken yapılacak. Bu iller arasında Kayseri’nin de olup olmadığı araştırılıyor. 

Oy verme 32 ilde erken başlayacak – Bu iller arasında Kayseri de var mı?

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin açıkladığı takvim işliyor.
YSK’nın takvimine göre 21 Mart tarihinde başlayan propaganda serbestliği, 30 Mart Cumartesi saat 18:00’da aynı tarihte başlayan seçim yasakları ise yarın 23:59’da sona erecek.

Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. 34 siyasi partinin adayının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

Kayseri’de de bu kapsamda 1 milyon 39 bin 710 kişinin oy kullanacağı bildirildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı.

Hangi illerde oy verme işlemi erken başlayacak?

Bu sebeple; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis’te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07:00-16:00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08:00-17:00 olacak.