OSB BİNLERCE İŞÇİ ARIYOR...

(ÖZEL) Haber: Osman ÇİFTCİ - Başkan Tahir Nursaçan'dan Kayseri Anadolu Haber'e açıklama: Elektrik ve doğalgaz kullanımı dolayısıyla üretim artıyor, fabrikalar çalıştıracak işçi bulamıyor...

OSB BİNLERCE İŞÇİ ARIYOR...

(ÖZEL) Haber: Osman ÇİFTCİ - Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, iş arayan vatandaşlara seslenerek, “Şu anda Kayserili sanayiciler binlerce işçi arıyor” dedi ve fabrikalara müracaat etmeleri çağrısında bulundu.

VASIFLI VE VASIFSIZ BİNLERCE İŞÇİ ARANIYOR

Verilere göre OSB sınırları içerisinde üretim yapan fabrikalarda elektrik ve doğalgaz kullanımının artış gösterdiğini belirten Nursaçan, “Üretimin artması istihdamı da beraberinde arttırıyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikaların vasıflı ve vasıfsız yüzlerce işçiye ihtiyacı var. Gerçekten işe ihtiyacı olan herkesi fabrikalarımıza başvurmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

İŞGÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN DURUMLAR DA VAR AMA İSTİHDAM TALEBİNİN ASIL NEDENİ ÜRETİM

Nursaçan, OSB’de üretim yapan fabrikalarda çalışıyorken Coronavirüs vakaları nedeniyle tedavi altında olan, virüs bulaşan işçilerle temaslı olduğu için karantinada ya da izolasyonda tutulan işçilerin de işgücü kaybını beraberinde getirdiğini belirterek, “İşsizlik ödeneğinden faydalanmak için pandemi sürecinde işten çıkanlar da var, virüse yakalanan ve tedavi gören, Covid 19’a yakalanan kişilerle temaslı olduğu için rapor alarak işyerinden uzak tutulanlar da var ve bu gibi durumlar da işgücü kaybına sebep oluyor ama OSB’deki fabrikalarda artan işçi ihtiyacının asıl sebebi üretimin artması. Pandemi’nin de etkisiyle birikmiş talepler üretimi yoğunlaştırdı” dedi.

MESLEKİ TEKNİK EĞİTİMİN ÖNEMİ ARTIYOR, OSB TEKNİK KOLEJİ FABRİKALARA MESLEK ERBABI YETİŞTİRİYOR...

OSB Teknik Koleji sayesinde Kayseri OSB’de üretim yapan fabrikalara kalifiye eleman yetiştirdiklerini, iş garantili okula kayıtların devam ettiğini ifade eden Nursaçan, “Meslek sahibi olmayan gençlerin fabrikalarda çalışmak yerine masa başı iş hayali kurduğunu, bir mağazada kasiyerlik yapmayı ya da bir kafeteryada garsonluk yapmayı daha çok tercih ettiğini gözlemliyorum. Bu da tabi istikrarlı ve kalıcı bir istihdam olmuyor. Burada mesleki eğitimin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Atalarımız ağaç yaş iken eğilir demiş. Gençlerimizi meslek liselerimize yönlendirerek eğitimli meslek erbabı olmalarını sağlamalıyız. Şu anda Kayseri OSB’de üretim yapan fabrikalar vasıflı işçi bulamıyorsa bunun sebebi meslek sahibi gençlerimizin yeterince yetişmemesi. OSB Teknik Koleji’nde eğitim öğretim gören şu anda 2 bin 700 öğrencimiz OSB’deki fabrikalarımızın geleceğini şekillendirecek. Gençlerimizin ve velilerinin de bu durumu dikkate alarak meslek liselerine yönelmelerini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.