KAYSERİ'DE COVİD TEMASLILARI 7'DEN 3'E NASIL DÜŞTÜ?

(ÖZEL) Haber: Osman ÇİFTCİ - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşların filyasyon çalışmalarında temaslı oldukları kişileri doğru bildirmemesinin vaka sayılarında artışa neden olduğunu belirterek, Kayseri halkına seslendi.

KAYSERİ'DE COVİD TEMASLILARI 7'DEN 3'E NASIL DÜŞTÜ?

Gazeteci Osman Çiftci’nin sorularını cevaplayan Vali Şehmus Günaydın, Kayseri’de Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında Kayseri’de Coronavirüs’e yakalanan vatandaşlara “Son 3 gün içinde kimlerle yakın temasta bulundun?” diye sorulduğunda insanların ismini verdiği kişi sayısının ortalaması 7 iken Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında koronavirüse yakalanan vatandaşların temaslı olarak ismini verdiği kişi sayısının ortalamasının 3’e düştüğünü söyledi.

Günaydın, temaslı sayısının düşmesinin perde arkasında gerçekten temaslı sayısında düşüş olabilme ihtimalini de irdelediklerini belirterek, “Koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin filyasyon ekiplerine ismini yazdırmadığı kişiler bir süre sonra koronavirüse yakalanınca gerçek ortaya çıkıyor. Coronavirüs’e yakalanan vatandaşlarımız temaslı olduğu kişilerin isimlerini çeşitli kaygılarla doğru vermiyor; örneğin ‘ismini verirsem işinden alıkoymuş olurum’ diye düşünüyor. Bu da bulaşma ve vaka sayılarının artmasına neden oluyor. Bu aslında vebali olan bir iş. İsmi verilmeyen temaslı kişiler bir süre sonra hastalanıyor, başkalarına bulaştırıyor. Hastalanan kişilerden yoğun bakıma kaldırılanlar hatta vefat edenler oluyor. Kayserili hemşehrilerimizden istirhamımız virüse yakalandıklarında temaslı olduğu kişileri devletimizin ilgili birimlerine eksiksiz bildirsinler” şeklinde konuştu.