Önce interneti sormuştu şimdi de donanımı sordu

Haber: Ekrem NAZLI – Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri milletvekili Baki Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle, interneti ya da bilgisayar tablet gibi donanımı bulunmayan ve bunlardan yararlanamayan öğretmen ve öğrenciler için bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Önce interneti sormuştu şimdi de donanımı sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri milletvekili Baki Ersoy, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vermiş ve Kayseri’de internet altyapısı olmayan ilçe veya mahallenin bulunup bulunmadığını sormuştu. Bu sefer milletvekili Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek, şehrimizde internet alt yapısı olmayan yerler için ve bilgisayar veya tablet gibi donanımları bulunmayan öğretmen ve öğrenciler için bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

MHP’li Baki Ersoy, soru önergesinde, “Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının ardından küresel olarak yeni bir düzene girilmiş, yeni bir dünya düzeni oluşmuştur. Bu süreçte sosyal yaşamın devamlılığı için ek tedbirler alınarak süreç en az zayiat ile atlatılmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda eğitim-öğretimin çeşitli kademeleri de Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar ile çevrimiçi olarak uzaktan uygulanmaktadır” ifadelerine yer verirken, Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti: “Kayseri ilinde internet alt yapısı olmayan ilçe, mahallelerde bulunan öğrenci ve öğretmenlere internet hizmetinin sağlanması için herhangi bir çalışma yürütülmekte midir? İnternet hizmetinden maddi sebeplerden dolayı yararlanamayan ya da bilgisayar, tablet gibi donanımları olmayan öğrencilerin ailelerine yönelik herhangi bir çalışma/destek planlanmakta mıdır?”

Ersoy, verdiği soru önergesini, “Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi ve tüm öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecine dahil olabilmesi adına, Milli Eğitim Bakanımız’a mücbir sebeplerden dolayı internet hizmetinden yararlanamayan ve gerekli donanımlara ulaşamayan öğrencilerimizin durumunu sorduk” ifadeleriyle sosyal medya hesaplarından da paylaştı.