'Öldürülmediğimiz bir dünyada yaşamak istiyoruz'

Haber: Ekrem NAZLI - CHP Kayseri Gençlik Kolları İl Başkanı Eda Albayrak, kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Albayrak, kadın cinayetlerinin bireysel olmadığını toplumsal ve politik olduğunu belirterek, 'Kadınların her bireyin kutsal hakkı olan yaşam hakkı gasp ediliyor' dedi.

'Öldürülmediğimiz bir dünyada yaşamak istiyoruz'

CHP Kayseri Gençlik Kolları İl Başkanı Eda Albayrak yaptığı yazılı açıklamasında, “Kadın cinayetleri bireysel değil toplumsal ve politiktir! Kadına atfedilen görevler, değerler, kutsiyeler, sahiplenmeler yüzünden; bu görevi yerine getirmeyen kadınların öldürülmesinin kendinde hak gören erk yüzünden toplumsal! Devlet tarafından gerekli yaptırımlar uygulanmadığı, bütüncül politikalar izlenmediği ve önlem zafiyeti ile şiddetin beslendiği için politiktir” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında, “Kayseri'de meydana gelen olayda uzaklaştırması olan Okan Taşdöven Konya'dan gelerek ayrılma aşamasında olduğu eşi Ayşegül Taşdöven'i bir mağazada sıkıştırarak bıçakla boğazından saldırdı. Cinnet, kontrolden çıkmış gibi bahsedilse de bu tip vakalarda bildiğimiz, erkeklerin haddi olmayan hakları sürekli talep ettiği ve kadınları özgür bırakmadığı gerçeğini yansıtmaktadır. Yıllar içerisinde sistematik olarak, kasten normalleştirilmeye çalışılan katliam da can veren ne ilk, ne son kadındır” diyen Başkan Eda Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Katilin verdiği ifadeyle "erkeklik gururu" iki kelime ile bir kadın cinayetinin hem sebebini anlatan hem de katili kamu vicdanında aklayan yegane iki kelime. En sonunda sadece birer veri, istatistik olarak kalıyorlar. 2011 yılında Türkiye tarafından imzalanan ve 2014 yılında yürürlüğe giren İstanbul sözleşmesi günümüzde feshedilmesi için karalama politikası izleniyor. 6284 sayılı kanunun uygulanmasını talep ediyoruz.

Yine yeniden tekrar ediyoruz. "Kadın hakları ile kadındır ve mücadelemiz haklarımızla yaşayacağımız bir dünya yaratma mücadelesidir." Öldürülmediğimiz bir dünyada yaşamak istiyoruz... Ayşegül Taşdöven bugün şans eseri hayatta kalmıştır. Kadınlar bu güvencesiz yaşamı hak etmiyor. Kadınların, her bireyin kutsal hakkı olan yaşam hakkı gasp ediliyor. Güvenceli eşit ve özgür bir dünyada yaşama hakkımızı talep ediyoruz!”