Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir!

JN1 varyantının Türkiye'de görülmeye başlamasıyla okulların ikinci dönem açılmama ihtimali sosyal medyada dolaşmaya başladı. Detaylar haberimizde…

Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Covid-19’un yeni varyantı olan JN1, Türkiye’de görülmesiyle okulların ikinci dönem açılmama ihtimali sosyal medyada dolaşmaya başladı. Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz bir resmi açıklama gelmedi fakat uzamanlar bu varyantın okullarda ciddi salgına neden olduğu ve bu nedenle ikinci dönemde okulların açılmasının riskli olduğunu savunuyor. 

Covid-19 salgını gibi belirtiler veren JN1 varyantında kas ağrıları, baş ağrısı, öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı nefes darlığı, burun tıkanıklığı gibi şikâyetler görülebilir. JN1 varyantının daha bulaşıcı olduğu da uzmanlar tarafından belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütünde JN1 varyantı ‘dikkat edilmesi gereken varyant’ olarak sınıflandırılıyor. 

Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir!

Uzmanlar JN1 varyantının bulaşmasının önüne geçmek için toplu alanlarda özellikle okullarda maske takılmasını, hijyene dikkat edilmesini ve sağlıklı beslenilmesini öneriyor.