Erciyes Anadolu Holding'in O Şirketi İhaleye Çıkacak

Erciyes Anadolu Holding'in Türkiye Tekstil sektöründeki önemli döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan, Boyteks Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Bursa'daki Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi satışa çıkarıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in kayseri haberinde…

Erciyes Anadolu Holding'in O Şirketi İhaleye Çıkacak

Erciyes Anadolu Holding'in Türkiye Tekstil sektöründeki önemli döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan Boyteks Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Bursa'daki Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yüzde 100 payını satıyor.

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin X isimli sosyal medya platformunda Boyteks Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Bursa'daki Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirket’nin satışı ile ilgili paylaşımda bulundu.

Alpaslan Baki Ertekin yaptığı paylaşımda;  ‘.… holdingimiz kurumsallaşmış her holding gibi profesyonelce ve şeffaf bir şekilde yönetilmektedir. Yönetildiği kadar da şeffaf bir şekilde satış süreçleri yönetilecek ve süreç başladığında her adımda kamuoyu bilgilendirilecektir. Yapılacak ihaleler TMSF’nin, holdingimizin internet sitelerinde duyurulacak, haber yaptırılacak ve ayrıca gerekirse tv reklamları ile ilgilenme potansiyeli olan her alıcı adayının duyması sağlanacaktır.’ yazmıştım.’ dedi.

Baki Ertekin; ‘Bugün 15 Ocak 2024 Pazartesi ve Bismillah diyerek satış sürecini Bursa’da bulunan 2019 yılında kurduğumuz ‘Weavers’ şirketimiz ile başlatıyoruz. İlgilenen potansiyel alıcılar için tüm detaylar web sitelerimizde, basın bültenlerimizde ve duyurularımızda mevcut. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu- TMSF kurulduğu günden beri bu tür satış ihalelerini başarı ile, en ufak dedikoduya yer vermeyecek şeffaflıkta yapmıştır. Sahibi TC Hazine’si olan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin satışı da aynı şeffaflık içinde tüm potansiyel alıcıların duyması sağlanarak ve TC Hazinesinin menfaatleri gözetilerek yapılacaktır.’ İfadelerini kullandı.

Boyteks Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’ne Ait Weavers Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’ndeki Payların Satış İlanına göre;

Boyteks Tekstil AŞ, döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketindeki (Weavers) paylarını; açık ihale usulü ile kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanması suretiyle satışa sundu.

Weavers’taki tüm paylarını satışa çıkaran Boyteks Tekstil AŞ’in 2016 yılında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yönetimi kayyıma devredilmiş ve Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu müsadere kararının Yargıtay tarafından da onanmasıyla mülkiyeti Hazine’ye intikal etmişti.

Dünyanın önde gelen bağımsız değerleme şirketi tarafından hazırlanan rapora göre; Weavers’in muhammen bedeli, 1.700.000.000.00 TL (1 Milyar 700 Milyon TL) olarak belirlendi.

Yatırımcılar teklif vermeden önce satış ilanında belirtilen koşulları sağladıkları taktirde 25 Ocak ve 26 Şubat tarihleri arasında Weavers tesislerini gezebilecek ve elektronik ortamda sunulacak olan Bilgi Odası’ndan şirkete ilişkin detaylı bilgilere erişim imkanı bulacaktır.

Yatırımcıların, ihale şartnamesi kapsamında hazırladıkları kapalı teklif zarflarını en son 4 Mart 2024 saat 17.00’a kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Büyükdere Caddesi No;143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul adresine elden teslim etmeleri gerekiyor.

Kapalı zarf ile verilen teklifler 5 Mart 2024 saat 10.00’da TMSF Genel Merkezinde teklif veren yatırımcıların huzurunda açılarak İhale Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve açık artırmaya geçilecektir.

İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgi www.erciyesanadolu.com/satis-ilanlari adresinden ve 0 352 207 18 00 (Dahili; 5910-5861-5920-5853) numaralı telefondan alınabilir.