Öğretmenlere Müjdeli Haber Geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin alan değişikliği bekleyen öğretmenlere müjdeli haberi verdi? Alan değişikliği nedir? Başvurular nasıl yapılır? Alan değişikliği başvuruları ne zaman başlayacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Öğretmenlere Müjdeli Haber Geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bugün yaptığı açıklamada alan değişikliği bekleyen öğretmenlere müjdeli haberi verdi. Alan değişikliği nedir? Nasıl yapılır? Alan değişikliği başvuruları ne zaman başlayacak? 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bugün sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile alan değişikliği başvurularının detaylarını paylaştı. Öğretmenler için alan değişikliği mezun olunan yükseköğretim programına uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan branş değişikliğidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan MEB Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne uygun olarak alan değişikliği yapılmaktadır.

Öğretmenleri alan değişikliği başvuru ve atama tarihleri açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sosyal medya platformu X'te yayınladığı açıklamaya göre, öğretmenlerin 'Alan değişikliği' başvuruları 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kabul edip atama işlemlerini 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Alan değişikliğine bağlı ataması gerçekleşecek öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri ise yarıyıl tatilinde yapılacak.

Başvurular nasıl yapılır?

Alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenler, MEBBİS üzerinden başvurularını yapacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği alan değişikliği başvuru tarihlerinde 'mebbis.meb.gov.tr' adresinden 'Elektronik Ön Başvuru Formunu' dolduracak öğretmenler, değiştirmek istedikleri alana ilişkin mezuniyet bilgilerini, MEBBİS sistemine girecek. Başvurular Eğitim Kurumu Müdürlüğü tarafından incelenecek.

Sistem üzerinden onaylanan elektronik ön başvuru formunun iki tane çıktısı alınarak başvuran öğretmen ve eğitim kurumu müdürlüğünce imzalanacak. Alınan çıktıların bir tanesi başvuru yapan öğretmende diğeri ise eğitim kurumunda muhafaza edilecek. Başvurların Eğitim Kurumunda onaylanması üzerine İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayına sisteme düşecek.Başvuruların onayı sistem üzerinden gerçekleşecek. Alan değişikliği ön başvurusu bulunmayan adaylar alan değişikliği tercih süresinde tekrar başvuru yapamayacak. Birden fazla bölümden mezun olan öğretmenler alan değişikliği sırasında yalnızca bir branşa başvuru yapabilecekler.

Alan Değişikliği Şartları Nelerdir?

Alan değişikliği başvurusunda bulunacak öğretmenlerin aday öğretmenliğinin sonlanmış olması ve istenilen alanın mezun olunan bölüme uygun olması gerekmektedir. Alan değişikliği talebinde bulunan öğretmenlerin il içerisinde tercihleri de dikkate alınarak, alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumları olacak şekilde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanları eşit olduğu takdirde öğretmenlikteki hizmet süresi dikkate alınır. Hizmet süresi daha fazla olanın yer değiştirilmesine öncelik verilir.