Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kabine toplantısı, iç ve dış politikada önemli konuları ele almak üzere gerçekleşti. Toplantının odak noktası, Türkiye'deki eğitim sisteminin güçlendirilmesi ve öğretmen atamalarıydı. Detaylar haberimizde…

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün gerçekleşen kabine toplantısı, Türkiye'nin iç ve dış politikasındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşti. Toplantının ana gündem maddesi, Türkiye'deki eğitim sisteminin güçlendirilmesi ve öğretmen atamalarıydı.

Bugün gerçekleşen kabine toplantısında, Enflasyonla mücadele, Türkiye'nin Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada müdahil olma kararı ve öğretmen atamaları masaya yatırıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamaları ile ilgili yapılacak açıklamaları Bakan Yusuf Tekin’e bıraktı.

20 Bin Öğretmen Ataması Planlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 20 bin öğretmen ataması yapmayı planlıyor. Mehmet Şimşek, öğretmen atama sayısı için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile son bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmenin ardından atama takvimi ve atama sayıları, 7 Mayıs 2024 tarihinde Bakan Yusuf Tekin tarafından kamuoyuna açıklanacak.