Öğrencilere üzücü haber – Tatil boşa gidiyor…

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği tatil haberleri ile ilgili üzücü bir sonuç ortaya çıktı. Ara tatille Ramazan Bayramı birleşecek mi? Tatil uzayacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Öğrencilere üzücü haber – Tatil boşa gidiyor…

Türkiye’de eğitim gören milyonlarca öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek tatil haberleriyle büyük sevinç yaşarken bu sefer ortaya çıkan bir sonuçla hüzün yaşadı. Veliler ve öğrenciler ‘Ara tatille Ramazan Bayramı birleşecek mi?, Tatil uzayacak mı?’ sorularının yanıtlarını merak ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Öğrencilere üzücü haber – Tatil boşa gidiyor…

Öğrenciler 2. ara tatil ile ilgili resmi açıklamaları merakla takip ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 takvimine göre okullarda 2. dönem 5 Şubat Pazartesi günü başlarken, ikinci dönemde öğrencilerin yaz tatilinden önce yapacakları bir ara tatil daha bulunuyor. Ancak ara tatilin olduğu hafta Ramazan Bayramı’nın kutlandığı haftaya denk geliyor. Bu sebeple de ara tatilin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı takvime göre Ramazan Bayramı 2024 yılında 10 Nisan 12 Nisan tarihlerinde kutlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı takvime göre ise ikinci ara tatil 8 Nisan 12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Buna göre öğrenciler hafta sonu ile birlikte toplamda 9 gün tatil yapacak. Ancak Ramazan Bayramı tatili hafta sonuna denk geldiği için öğrenciler ek bir tatil yapamayacak. Ramazan Bayramı ile ikinci dönem ara tatili aynı tarihlerde uygulanacak.

Ara tatil kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili açıklamasında, ‘Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok. ‘Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor’ şeklindeki yorumlar bunun işlevsel olup olmadığını içeren rutin bir değerlendirme. Buradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturur karar veririz. Kişisel olarak görüşüm şu; Türkiye farklı iklimlerin aynı anda yaşandığı bir ülke. ‘Bir ara tatil uygulaması yapacaksak eğer bunu bölgelerin iklim koşullarına göre tarihlerini revize edebiliriz’ dedi.