Öğrenciler Dikkat! Devamsızlıkta Önemli Gelişme

Millî Eğitim Bakanlığınca 7 amaç, 33 hedef, 130 performans göstergesi ve 147 stratejinin yer aldığı MEB 2024-2028 Stratejik Planı yayımlandı. Planda, devamsızlıkların azaltılması hedeflendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Öğrenciler Dikkat! Devamsızlıkta Önemli Gelişme

Millî Eğitim Bakanlığınca 7 amaç, 33 hedef, 130 performans göstergesi ve 147 stratejinin yer aldığı MEB 2024-2028 Stratejik Planı yayımlandı. Planda, devamsızlıkların azaltılması hedeflendi. 

Öğrencilerin yetkinliklerini ve niteliklerini geliştirmeye yönelik bireysel özellikleri de dikkate alınarak yapılacak çalışmalarla devamsızlık ve sınıf tekrarları azaltılacak ve eğitime katılımları artırılacağı stratejik planlamada yerini aldı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; ‘Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan Türkiye Yüzyılı'nda kurumların belirlediği hedeflere ulaşmasında temel yapı taşlarından biri olan stratejik planlama, Bakanlığımızın yürüttüğü faaliyetlerin yönetiminde ve millî eğitim alanında atılacak adımlarda bize ışık tutacak ve kararlılığımızı artıracak bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır.’ dedi.

Bakan Tekin, Bakanlığın öncelikli hedefleri arasında motivasyonu yüksek, öz güven sahibi, merak eden, sorgulayan, analiz yapabilen ama aynı zamanda erdemli, merhametli ve vicdanlı gençler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Millî Eğitim Bakanlığı 2024-2028 Stratejik Planı'na ulaşmak için tıklayınız.