Sınav Ücretlerine Zam! YKS Sınav Ücreti Ne Kadar Oldu?

Yeni yılda yapılan zamlar Ölme, Seçme ve Yerleştirme Sınavlarına da yansıdı. Yükseköğretim Kurumları Sınav başvuruları bugün itibariyle başladı. YKS sınav ücreti ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sınav Ücretlerine Zam! YKS Sınav Ücreti Ne Kadar Oldu?

Yeni yılda yapılan zamlar; Ölme, Seçme ve Yerleştirme Sınavlarına da yansıdı. Yükseköğretim Kurumları Sınav başvuruları bugün itibariyle başladı. YKS sınav ücreti ne kadar oldu?

ÖSYM sınav ücreti; her oturum için 295 TL olarak belirlemiştir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuru tarihi; 1 Şubat Perşembe günü, saat 12.15 itibariyle başlamıştır. Sınav son başvuru günü 26 Şubat Pazartesi saat 23.59 olarak belirlenmiştir. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 yılı sınav takvimine göre; Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

ÖSYM’nin sitesinde yer alan bilgilere göre ödeme yerleri aşağıdaki gibidir;

Ödeme Yerleri; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Qnb Finansbank tüm şubeleri, ATM ve Mobil Bankacılık (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)