O yıllarda doğanlar dikkat! - Ruh sağlığınızda ciddi problem olabilir

Sydney Üniversitesi araştırmacılarının kuşaklar üzerine yaptığı ruh sağlığı araştırmaları dikkat çekti. O yıllarda doğanların ciddi ruh sağlığı problemleri olabilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

O yıllarda doğanlar dikkat! - Ruh sağlığınızda ciddi problem olabilir

Sydney Üniversitesi araştırmacılarının kuşaklar üzerine yaptığı ruh sağlığı araştırmaları dikkat çekti. O yıllarda doğanların ciddi ruh sağlığı problemleri olabilir.  

Sydney Üniversitesi araştırmacılarının yaptığı çalışmalar sonucu Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, 1990 – 1999 arası doğan nesillerin kendilerinden önceki kuşakların arasında en kötü ruh sağlığına sahip nesiller olduğu açıklandı.

Araştırmacı başyazar Dr. Richard Morris Y ve Z kuşaklarının diğer kuşakların aksine iyileşme göstermediklerini kaydetti. Çocuklar ve ergenlik dönemindeki gençlerin ruh sağlığını gözlemleyen araştırmacı Dr. Richard Morris bireylerin yetişkinlik döneminde iyileşme beklenirken Y ve Z kuşaklarında bu iyileşmenin olmadığını söyledi.

Ruh sağlığındaki bozulmada sosyal medyanın önemli bir rol oynadığını söyleyen araştırmacı bilim insanları, sosyal medya platformlarını ve aşırı ekran sürelerini anksiyete, depresyon ve bağımlılık gibi sorunlardaki artışın kaynağı olarak görüyor. 

Fiziksel aktivite eksikliği, yetersiz uykunun da gençlerde ruhsal açıdan olumsuz etkiye yol açtığı öngörülüyor.