Kayseri'de film çekmişti - Bu ünlüyü tanıdınız mı?

Yeşilçam'ın efsanevi oyuncularından Eva Bender'in intihar ettiği yönündeki çıman haberlerin gerçeği yansıtmadığı ünlü oyuncunun İsveç'te yaşadığı öğrenildi. Şu an 79 yaşında olan Bender, Tarkan filminin yanı sıra Kayseri'de çekilen Türk sinemasının önemli yapıtlarından Bir Türk'e Gönül Verdim filminde başrol oynamıştı. Ayrıntılar Kayseri Haberinde...

Kayseri'de film çekmişti - Bu ünlüyü tanıdınız mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye sinemasının altın dönemlerinden birine damga vuran Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Eva Bender'in yaşadığı öğrenildi. 

Geçmişte intihar ettiği şeklinde çıkan haberlerin yıllar sonra gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Halen hayatta olan Bender, Kayseri’de çekilen 1969 yapımı ‘Bir Türk'e Gönül Verdim’ filmiyle büyük bir çıkış yakalamıştı. Şu an 79 yaşında olan ünlü oyuncu ülkesi İsveç’te yaşadığı öğrenildi. 

Türk izleyicisinin kalbinde özel bir yer edinen Bender'in hayatı, sinema kariyeri ve sonraki yılları merak konusu olmuştu. Eva Bender'in Türkiye'de şöhretinin azalmasıyla birlikte bir mektup bırakarak yaşamına son verdiği iddia edilmişti. Fakat Bender’in, yaşadığı zorlukları Türkiye’de aşamadığı için ülkesinde yaşamını sürdürdüğü yıllar sonra ortaya çıktı. Eva Bender'in hala İsveç’te yaşamını sürdürdüğü gelen bilgiler arasında yer aldı. 

Kayseri'de film çekmişti - Eva Bender yaşıyor mu?

Almanya’da yaşayan Bender, Kayseri’de çekilen ‘Bir Türk'e Gönül Verdim’ filminde, Sümer Bez Fabrikasında ustabaşı rolündeki Bilal İnci’nin sevgilisi rolünde oynamıştı. Bu film performansı izleyicileri adeta büyülemişti. Bu dönem öncesinde ünlü yönetmen Halit Refiğ ile evlenen ancak bir süre sonra boşanan Bender'in yaşam öyküsü, büyük merak uyandırmıştı. 

Kayseri'de film çekmişti - Eva Bender yaşıyor mu?

Bir Türk'e Gönül Verdim sinema filmi Kayseri’de Sümer Bez Fabrikasında çekilmiş, Ahmet Mekin ile Bilal İnci de başrol oyuncusu olarak muhteşem bir performans sergilemişti, 

Kayseri'de film çekmişti - Eva Bender yaşıyor mu?