O yemeğimiz dünyada 38. sırada!

Dünyaca ünlü gastronomi rehberi TasteAtlas dünyanın en lezzetli yiyeceklerini açıkladı. Listede Kayseri'ye özgü önemli lezzet 38. sıraya yerleşti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

O yemeğimiz dünyada 38. sırada!

Lezzet atlası olarak adını dünyaya duyuran ünlü gastronomi rehberi TasteAtlas dünyanın en iyi yiyeceklerini belirledi. Tüm dünyanın dikkatini çeken listede önemli bir Kayseri detayı bulunuyor. Kayseri’ye özgü önemli bir lezzetimizin 38. sırada yer alması Kayseri’yi gururlandırdı.

O yemeğimiz dünyada 38. sırada!

Binlerce oy kullanımı sonucu belirlenen liste büyük bir titizlikle hazırlandı. Bu yıl içinde düzenlenen yarışmada Türk Tombik’ini dünyanın en iyi sandviçi seçerek kamuoyuna sunan TasteAtlas gözünü yeniden Türkiye’nin enfes lezzetlerine çevirdi. 

Çevrimiçi lezzet platformu olan ünlü TasteAtlas, geleneksel yemekler, yerel malzemeler ve otantik restoranlardan oluşan bir dünya atlası. 

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar konuyla ilgili yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi, 'Mantımızın lezzetini tüm dünya kabul etti. Mantımızla plakamızı özdeşleştirmesek olmazdı. Bu arada Türkiye’nin en lezzetli mantısını yemek için Kafe Sinan Hanımeli Tesislerimize bekliyoruz'